ΕΞΩΤΙΚΟΣ ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ ΦΩΛΙΑΣΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ…

by on 24 April 2019

Συνέντευξη του πρέσβη των ΗΠΑ κ. Τζέφρι Πάιατ στον Δημήτρη Διαμαντίδη

Περιοδικό «Exposed»
(6 Φεβρουαρίου, 2018) 

Τις μεγάλες προοπτικές για την ανάπτυξη της συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ επισημαίνει ο πρέσβης των ΗΠΑ κ. Τζέφρι Πάιατ με αφορμή την συμμετοχή των ΗΠΑ ως Τιμώμενης Χώρας στην 83η ΔΕΘ, η οποία πραγματοποιείται από τις 8-16 Σεπτεμβρίου 2018.

Ο κ. Πάιατ σημειώνει πως η καινοτομία θα διατρέχει την εκθεσιακή συμμετοχή των ΗΠΑ στην 83η ΔΕΘ με επικέντρωση κυρίως στους τομείς της τεχνολογίας, του τουρισμού, της εκπαίδευσης και της υγείας.

….

Ερ: Ποιες προοπτικές βλέπετε να ανοίγονται προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης οικονομικών και επενδυτικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ;

Απ: Πιστεύω ότι είδαμε επενδύσεις αυξανόμενης σημασίας μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας τον τελευταίο χρόνο. Μερικά αξιοσημείωτα παραδείγματα περιλαμβάνουν την τεράστια επένδυση του Calamos στην Εθνική Ασφαλιστική, τις προσπάθειες της Onex να επενδύσει στα ναυπηγεία Νεωρίου, την ανάκτηση του ελληνικού καταστήματος της Avis και τη σημαντική επένδυση της Morgan Stanley στην Κορρές. Ελπίζω ότι το 2018 θα δούμε ακόμη το αμερικανικό υγροποιημένο φυσικό αέριο στην Ελλάδα, κινήσεις προς την ανάπτυξη των ακινήτων στο Ελληνικό, την αμερικανική επένδυση στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και άλλα σημαντικά έργα. Θα ήθελα επίσης να επισημάνω την επένδυση της ελληνικής εταιρείας GEK Terna στην κατασκευή αιολικού πάρκου στο Τέξας, το έργο της εταιρείας Pyramis στη Βόρεια Ελλάδα που παράγει νεροχύτες για τα καταστήματα IΚΕΑ στις ΗΠΑ και την πολύ καινοτόμο συμφωνία μεταξύ της Μυτιληναίος και της GE για τη βελτίωση της τεχνολογίας τήξης και για την κατασκευή ενός διυλιστηρίου στη Λιβύη. Θεωρώ ότι υπάρχει τεράστια δυναμική, ώστε επενδύσεις και συμφωνίες αυτού του είδους να επεκταθούν και να πολλαπλασιαστούν.

Αν κάποιος ισχυριζόταν ότι τα παπαγαλάκια των πληρωμένων δημοσιευμάτων Capital, Euro2day, Bankingnews κ.λ.π θα αποκτούσαν τόσο δυνατό και ανταγωνιστικό εξωτικό παπαγάλο και μάλιστα εξ Αμερικής, θα απαντούσε ότι αυτά δεν γίνονται. Και όμως.

Ένας πρέσβης σε ρόλο παπαγάλου !

Η τεραααααααααααααααστια επένδυση του Calamos αποδείχθηκε τεραααααααααααααααααααααστια απάτη !

Η ανάκτηση του ελληνικού καταστήματος της Avis αποδείχθηκε ότι η Avis έδωσε το μαγαζί στους Τούρκους αφού πρώτα πανηγύριζαν λαμόγια και τραπεζίτες ότι απέκτησαν το μαγαζί !  και μείνανε με το τρίτο το μακρύτερο !

Η επένδυση της Γεκ Τερνα στο Τέξας αλλά σε ποιο…. Τεξας και με ποια εταιρία έγινε τότε και πρόσφατα η συμφωνία ;;;;

Βγες Γιώργη μην κρύβεσαι και δημοσιοποιείσαι τα στοιχεία να δούμε σε ποιανού τσέπη τελικά κατέληξαν τα εκατομμύρια ;;;

Για την καινοτόμο συμφωνία – επένδυση του Μυτιληναίου στη Λιβύη γελάνε και οι… κλητήρες στη πρεσβεία !   

Στην Αθήνα πάντως τα IKEA πουλάνε νεροχύτες made in Turkey…

Συνεχίζεται