ΕΞΗΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

by on 15 August 2019

Ο γενικός γραμματέας της Κοινότητας των Αδελφών Μουσουλμάνων(Ιχουάν) Μαχμούντ Χουσεΐν, δήλωσε πως από τις 14 Αυγούστου 2013 όποτε οι πλατείες Ραμπία και Αλ Νάχντα στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου Κάϊρο εκκενώθηκαν με την απειλή όπλου, 60 χιλιάδες άνθρωποι φυλακίστηκαν.

Ο Χουσεΐν μιλώντας στη διάσκεψη που διοργανώθηκε με αφορμή την έκτη επέτειο της εκκένωσης της Πλατείας Ραμπία στην Ιστάνμπουλ, δήλωσε πως η εκκένωση των πλατειών Ραμπία και Νάχντα αποτελεί ένα μακελειό που διαπράχτηκε κατά των ανθρώπων που ήθελαν τα νόμιμα δικαιώματα τους στην σύγχρονη αιγυπτιακή ιστορία.

Ο Χουσεΐν υπενθύμισε πως τα Ηνωμένα Έθνη δεν προχώρησαν σε οποιαδήποτε έρευνα σχετικά με αυτούς που πραγματοποίησαν αυτή την σφαγή και είπε πως μετά την εκκένωση της Πλατείας Ραμπία 60 χιλιάδες άνθρωποι οδηγήθηκαν στις φυλακές και τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις με ψευδείς ισχυρισμούς.

Ανέφερε πως ο πρώτος Πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι ο οποίος εκλέχτηκε με δημοκρατικές οδούς έπεσε μάρτυρας λόγω των ιατρικών αμελειών και πρόσθεσε:

«Τι άσχημος πολιτικός ανταγωνισμός είναι αυτός; Τι ανήθικη αντίληψη εκδίκησης;»

Δήλωσε πως εξαιτίας των οικονομικών, πολιτικών και κοινωνικών κρίσεων που αντιμετωπίζει η Αίγυπτος προβλέπει πως δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ ακόμη η διοίκηση του Προέδρου Αμπντούλ Φατάχ Αλ Σίσι.

Σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα, κατά τη διάρκεια της εκκένωσης της Πλατείας Ραμπία έχασαν τη ζωή τους 632 άνθρωποι εκ των οποίων οι 8 αστυνομικοί ενώ περίπου 2 χιλιάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν. Την ίδια μέρα συνελήφθησαν επίσης 800 διαδηλωτές.