ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ !!! ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ…

by on 29 Δεκέμβριος 2016

ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΗΚΑΜΕ !!

Από το Σαιξπηρικό του Ριχάρδου Το Βασίλειο μου για ένα άλογο” στο Σκωτσέζικο του Τσακαλώτου Την Ελλάδα για ακόμη δύο χρόνια εξουσίας. Ο εξευτελισμός είναι αυτονόητος στην, απερίγραπτη, επιστολή του. Ομολογήσαμε (εγγράφως) ότι οι δανειστές δεν μας επιβάλλουν τίποτε. Απαιτούν μόνο εγγυήσεις για τα λεφτά τους. Και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ παραδίδουν, ως εγγυήσεις, την κοινωνία ολόκληρη και τη χώρα.

Οπότε ας τελειώνουμε, επιτέλους, με τις γελοιότητες του ΣΥΡΙΖΑ για σχέδιο νέας γερμανικής κατοχής. Για πρόθεση γενοκτονίας” των Ελλήνων από τους δήθεν κομπλεξικούς κουτόφραγκους” που μας μισούν… γιατί φέραμε τον πολιτισμό στην Ευρώπη… μαζί με άλλα, παρόμοια, των καφενέδων και των τσιπουράδικων.

Εάν δεν θέλουμε τους δανειστές δερβέναγα… στο κεφάλι μας ξέρουμε τον δρόμο. Τον περπάτησαν οι Ιρλανδοί, οι Πορτογάλοι και οι Κύπριοι. Μόνο εμείς οι νεοκομμουνιστές και οι άλλες μουσειακές δυνάμεις” τον αποφεύγουμε. Και όλοι ξέρουμε το γιατί…

Πώς ξεκινάμε; Ξεχνάμε τα κόμικς με τους γίγαντες και τους σιδηρόφρακτους δανειστές που ξεκοιλιάζουν τον άμαχο ελληνικό πληθυσμό… Και ανοίγουμε διάπλατα τα σύνορα και τις πόρτες του κράτους σε επενδύσεις και επενδυτές.

Προθέσεις υπάρχουν στην διεθνή αγορά. Εμπιστοσύνη λείπει για την Ελλάδα (όπως φάνηκε πεντακάθαρα και στο πρόσφατο επενδυτικό συνέδριο της Νέας Υόρκης.

Μπορεί να είναι άθλος αλλά δεν είναι ακατόρθωτος ένας σεισμός επενδύσεων 100-150 δισεκ. ευρώ. Αρκεί οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και οι παρατάξεις (εντός και εκτός Βουλής) να ξεπεράσουν την μιζέρια τους και το ανακάτεμα των ψηφοφόρων. Ας αντιγράψουμε τα Σκόπια τέλος πάντων. Ας κάνουμε κάτι…

Αλλά πού. Στου κουφού την πόρτα… Γιατί αν Τσίπρας και Τσακαλώτος ήθελαν όντως να στριμώξουν τους κακούς δανειστές και τον μισητό Σόιμπλε ας τους πατούσαν εκεί που τους πονάει. Στο ότι η Ελλάδα δεν κάνει μεταρρυθμίσεις για ανάπτυξη.

Επικαλούμενοι την ανάπτυξη ας έβαζαν τα 617 εκατ. ευρώ στα κονδύλια των 7 δισεκ. ευρώ που χρωστάνε (μέχρι και σε γερμανικές εγχώριες επιχειρήσεις) από επιστροφές ΦΠΑ, φόρων και πληρωμές προμηθειών.

Και αν ξίνιζαν οι δανειστές να τους κατήγγειλαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι δεν θέλουν ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας απαγορεύοντας παροχή ρευστότητας στις επιχειρήσεις για επενδύσεις και απασχόληση.

Βεβαίως 617 εκατ. ευρώ, μπροστά στα φέσια των 7 δισεκ. ευρώ, τι είναι ο κάβουρας και τι είναι ντο ζουμί του… Θα μιλούσαν όμως για υπονόμευση της ανάπτυξης αντί να ψελλίζουν τα φτηνιάρικα για δήθεν πόνο των αριστερών στους συνταξιούχους.

Τι προτίμησαν; Να μείνουν με την επιστολή στο χέρι… Έστω και αν φορτώθηκαν (για πάντα) την σφραγίδα” ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έστειλε τους συνταξιούχους, ως εγγύηση, στην γκιλοτίνα του κόφτη .

Και καλά αυτοί. Οι άλλοι όμως; Οι προηγούμενοι” της κρίσης… Προστάτευσαν τους συνταξιούχους… καλύτερα από τους αριστερούς;

Καθόλου και με τίποτα. Αντίθετα τους πούλησαν κόβοντας οριζόντια τις συντάξεις. Αντί να τους κατηγοριοποιήσουν και να κόψουν γενναία τις συντάξεις σε βρέφη… σε ανύπαντρες θυγατέρες με πέντε παιδιά…, σε αόμματους” ταξιτζήδες και σε πρόωρους” 40ρηδες .

Οι άλλοι” έχουν, επίσης, μεγάλο μερίδιο και στην τούρτα εξευτελισμού” που πέταξαν στην μούρη της μεταπολίτευσης (από το 1982 μέχρι και το 2009) η Κομισιόν , και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Και (από το 2010) οι δανειστές με τα μνημόνια.

Μας εξευτέλισαν με μείωση πόρων από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία όταν κατάλαβαν το παπατζηλίκι” (του 1982- 1990) με τα δήθεν λεφτά του Παπαντρέα, που ήταν τα ΜΟΠ, τα οποία και σκορπάγαμε (κυριολεκτικά) σε κάθε λαμόγιο και τυχάρπαστο οπαδό…

Μας εξευτέλισαν (μετά το 1995) με υποχρεωτικές επιστροφές επιδοτήσεων σε κρατικές επιχειρήσεις που δίναμε αφειδώς για μισθούς και επιδόματα για αφισοκολλητές και διορισμένα κομματόσκυλα βιομήχανους σε προβληματικές κρατικές. Ακόμη επιστρέφουμε παράνομες επιδοτήσεις .

Μας εξευτέλισαν το 2000 όταν με δημιουργική λογιστική” παρουσιάσαμε ανάπτυξη και εικόνα αντάξια του ευρώ και της ευρωζώνης. Μας έριξαν στα μούτρα τα στοιχεία και δεν μας έβγαλαν γιατί ,τότε , δεν μπορούσαν.

Μας εξευτέλισαν όταν οι άλλοι (το 2008) ζητούσαν επαφές με τους υπουργούς Οικονομικών της Ε.Ε. και μας άφηναν στημένους στους διαδρόμους της Κομισιόν γιατί βλέπανε την κρίση και εμάς να σφυρίζουμε στον αέρα…

Οι αριστεροί όμως του ΣΥΡΙΖΑ μας είπαν ότι αγωνίσθηκαν” να κυβερνήσουν για να αποκαταστήσουν την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα των Ελλήνων μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Ποια αποκατάσταση αξιοπρέπειας. Ο εξευτελισμός του κόφτη” στη σύνταξη του εργάτη και του αγρότη ,με αντάλλαγμα την ολοκλήρωση της αξιολόγησης (που δικαιούμαστε) , την καταβολή της δόσης 6,1 δισεκ. (που δικαιούμαστε), μια (πιθανή) ευχή για ρύθμιση του χρέους και την διαβεβαίωση ότι το ΔΝΤ επιστρέφει στο πρόγραμμα; Αυτά έκαναν οι Ιρλανδοί, οι Πορτογάλοι και οι Κύπριοι που έσκισαν τα μνημόνια;

Του Γιώργου Κράλογλου Capital

Be the first to comment!
 
Leave a reply »