ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟΣ, Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ.

by on 21 November 2013

Πέρασαν, νωρίτερα, τα πακέτα της ΜΕΤΚΑ ολοκληρώνοντας έτσι το placement για την διάθεση του 6,1% της θυγατρικής σε ΄΄ξένα χέρια΄΄ .

Η τιμή της διάθεσης (12,50 ευρώ) μπορεί να στάθηκε αφορμή για την πρόσκαιρη πίεση στη μετοχή ( διόρθωσε έως και 6,80 %) όπως συνηθίζεται σε ανάλογες περιπτώσεις ΟΜΩΣ το ωραίο έγκειται στην ουσία της συναλλαγής.

Αφ΄ενός οι τελικοί αγοραστές ( Jupiter, Fidelity, Nordic κ.α. ) είναι long term διαχειριστές- χαρτοφυλάκια, περισσότερο συντηρητικών παρά επιθετικών. Αφ΄ετέρου το placement έγινε στα υψηλά 5 και πλέον ετών, που αν μη τι άλλο καταδεικνύει την αξία και την ουσία της νέας ενέργειας του ελληνικού ομίλου.

Για να μην πούμε για τα 40-41 εκατ. ευρώ, που βάζει στο ταμείο ο Μυτιληναίος (*) διευρύνοντας περισσότερο τις στρατηγικές του συνεργασίες και συμμαχίες με ΄΄ξένους ισχυρούς΄΄ παίκτες

(*) εξ αυτής και μόνον της κίνησης και των πολλαπλών ωφελειών θα ενίσχυα έτι περισσότερο τη θέση μου στον Μυτιληναίο ( προτιμητέος, κατά την εκτίμηση μου, έναντι της ΜΕΤΚΑ).

 σ.σ. Από τη μέρα, που ο Πάσχος ΄΄γύρισε΄΄ το futurάκι του σε long του πάει πρίμα. Από στρατηγική συνεργασία με Fairfax, σε συμφωνίες με γερμανούς για την ΜΕΤΚΑ και τώρα το placement.

 Ρε, Πάσχο, που πας και τα βρίσκεις.

  και ΄ γω, παρ΄ ότι λουμπινιάρης, εκτός.