ΕΝΔΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΕΣ ΛΟΥΜΠΙΝΙΕΣ …

by on 28 November 2013

CITI- ΤΡΑΠΕΖΕΣ. Οι τραπεζικές μετοχές έχουν επωφεληθεί από τη βελτίωση της μακροοικονομικής κατάστασης και τις τάσεις που διαμορφώνονται, εκτιμά η Citi σε ανάλυσή της για το τραπεζικό σύστημα. Δεν βάζει, όμως, τιμές -στόχους για τις μετοχές των Πειραιώς, ΕΤΕ και Alpha Bank καθώς, όπως σημειώνει, περιμένει να ξεκαθαρίσει η εικόνα αναφορικά με προσαρμογές στο book value, αν προκύψουν «κρυμμένες απώλειες», και τη μελλοντική κερδοφορία.

ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ. Νέα μείωση των καταθέσεων τον Οκτώβριο, στα 160,3 εκατ. ευρώ. Είναι ο τέταρτος ή πέμπτος συνεχόμενος μήνας μείωσης, εάν ενθυμούμαι καλά.

ΕΘΝΙΚΗ. Σε άλλους άρεσαν σε άλλους όχι τα αποτελέσματα 9μηνου. Στα 4,40 ευρώ κάνει βάση για σήμερα το χαρτί.

JUMBO. Διαβάζω, πως στην πώληση 102.000 μετοχών της Jumbo, συνολικής αξίας 1.197.645,20 ευρώ, προέβη στις 26/11/2013 ο Ιωάννης Οικονόμου, νομικός σύμβουλος και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρίας. Στις 26 Νοεμβρίου η μετοχή κινήθηκε μεταξύ 11,50-12,10 ευρώ. Καλή πώληση στα υψηλά.

ΠΑΚΕΤΑ. Σε Πειραιώς, Jumbo, ΟΠΑΠ, Folli Follie. Λίγα πράγματα σήμερα. Να ΄΄χωνέψει΄΄ η αγορά τα όσα έγιναν τις τελευταίες συνεδριάσεις, είπαμε. Στα προ…MSCI μέτρια επίπεδα και πάλι ο τζίρος.

GAZPROM. Εισαγγελική έρευνα για το ακριβό αέριο. Δηλαδή θα κληθεί στην Αθήνα και ο…Μεντβέντεφ, θα περάσει από το γραφείο της επίκουρης εισαγγελέως διαφθοράς Πόπης Παπανδρέου και ο- λέμε τώρα- Κοπελούζος;

Το ενδιαφέρον είναι, πως το θέμα δημοσιεύεται στο Ποντίκι ( του Αντ. Δελλατόλα).

Σα να λέμε…της Πόπης στο αέριο.

Το θέμα έχει ουρά…ξέρω τι σας λέω. Αλήθεια ο Χάρης Σαχίνης (της ΔΕΠΑ) τι έχει να πει για την ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟΤΗΤΑ.

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟΤΗΤΑ, ο.κ; και τα λεφτά, που έχει πάρει ΗΔΗ η Επιχείρηση.  

PwC. Μαύρη τρύπα 280 δις ευρώ στις ευρωπαικές τράπεζες. Ερχονται νέες αυξήσεις κεφαλαίου. Ελα τώρα!

ΟΤΕ-ΟΠΑΠ. Με ΟΤΕ και ΟΠΑΠ ΄΄κρατά΄΄ σήμερα η αγορά. Μικρή, ελεγχόμενη θα έλεγα, διόρθωση του Γενικού Δείκτη μέχρι τις 1.165 μονάδες και έως τις 386 για τον FTSE.

ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ. Ο όμιλος ανακοινώνει τα αποτελέσματα του το Σάββατο.

ΒΙΟΧΑΛΚΟ.   Σε γενικές συνελεύσεις προχωρούν σήμερα οι θυγατρικές εταιρείες του ομίλου Βιοχάλκο προκειμένου να εγκρίνουν την έκδοση κοινών ομολογιακών δανείων που θα προσφέρουν εξασφαλίσεις σε ομολογιούχους. Με τον τρόπο αυτό, ο όμιλος θα εξασφαλίσει το πρόβλημα της χρηματοδότησής του για τα επόμενα 5 – 7 έτη ώστε απερίσπαστος να επικεντρωθεί στη λειτουργική ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του.

Πρόσθετο πλεονέκτημα των νέων ομολογιακών δανείων είναι ένα ετήσιο όφελος γύρω στα 15 εκατ. ευρώ για τον όμιλο, καθώς τα νέα ομολογιακά θα κοστίζουν γύρω στις 100 μ.β. χαμηλότερα από τα τρέχοντα επιτόκια με τα οποία επιβαρύνεται ο όμιλος (6-6,5% κατά μέσο όρο).