ΕΜΠΛΕΞΕ ΜΕ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ Ο Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ, ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΜΠΛΕΞΕΙ …

by on 29 Μαΐου 2013
Tου “Αλιέως”
Ως γνωστόν ο υπουργός Οικονομικών με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών, γνωστοποιούσε στους τραπεζίτες (αλλά όχι στα ασφαλιστικά ταμεία) τη συμφωνία με την Τρόικα να μην συμμετάσχουν στις αυξήσεις κεφαλαίου τα Ταμεία. 

Οντως η στοιχειώδης οικονομική λογική αυτό επιβάλλει, δεδομένης της συντριπτικής ζημιάς που έχουν υποστεί τα Ταμεία λόγω της εκβιαστικής τους συμμετοχής στο περιβόητο ΄΄κούρεμα΄΄. Hair cut από το οποίο εξαιρέθηκαν, σκανδαλωδώς, πολλά ξένα funds και ημέτεροι.


   Γνωστοποίησε λοιπόν ο Γ. Στουρνάρας στους τραπεζίτες – και όχι και προς τα ασφαλιστικά ταμεία, το επαναλαμβάνουμε – την προτροπή; απαγόρευση συμμετοχής τους στις αυξήσεις. Ελα μου όμως, που ΓΣΕΕ και ΟΤΟΕ με επιστολή τους και προς τον Αντ. Σαμαρά προειδοποιούν αυστηρά για την αναζήτηση τυχών ευθυνών ποινικών και αστικών στην περίπτωση που τα ασφαλιστικά ταμεία υποστούν ζημιά εξ αιτίας της αναγκαστικής πώλησης των δικαιωμάτων και του μηδενισμού της όποιας μετοχικής συμμετοχής στους λ.χ. στη Εθνική.


     Σύμφωνα με τον Αντώνη Βασιλόπουλο, ο οποίος ανέδειξε το θέμα (Ελευθεροτυπία της 27/5) η αναγκαστική πώληση δικαiωμάτων, ο μηδενισμός της αξίας χαρτοφυλακίου των ταμείων σημαίνει ζημιά έως 3 δις ευρώ. Τόσο από την πώληση των δικαιωμάτων όσο από την απομείωση της συμμετοχής των Ταμείων στην Εθνική Τράπεζα, καθώς από το 16% που έχουν συνολικά σήμερα θα περιοριστούν στο 1,6% και αυτό με το ζόρι.


     Γ. Στουρνάρα γνωρίζεις, πως η ΟΤΟΕ απέστειλε ήδη εξώδικη δήλωση προς τον πρόεδρο του Ταμείου (ΤΑΥΤΕΚΩ), Ν. Δομένικο από τον οποίο ζητεί την απόδοση ευθυνών. Το ΤΑΥΤΕΚΩ είχε 1.000.000 μετοχές της Alpha Bank, Γ. Στουρνάρα, το πιάνεις το μέγεθος της απομείωσης. Βέβαια τα συστημικά και τα μπουκωμένα ΜΜΕ των καταχρεωμένων και εξαρτημένων από τις Τράπεζες, τους δανειστές  Μέσα περί άλλων τυρβάζουν. 

Ομως δες που βρίσκεται φίλε Γιάννη ο Γ. Παπακωνσταντίνου ΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑΚΙ ΠΡΙΝ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ, Γιάννη μου. Την συνειδητοποιείς την σοβαρότητα της κατάστασης από τη στιγμή, που οι άλλοι προσφεύγουν και αστικά και ποινικά.

 Τα Ταμεία ΄΄κουρεύτηκαν΄΄ εκβιαστικά, ήδη δεν θα έχουν κεφάλαια να καλύψουν συντάξεις και ασφαλιστικά. Με την τελευταία σου ενέργεια εκτίθεσαι ακόμη περισσότερο και ενισχύεις την εκτίμηση εκείνων που ισχυρίζονται πως είσαι ο υπ΄αριθμόν ένα εντολοδόχος της Τρόικας, των δανειστών.


    Γιάννη μου μακάρι εμείς στον lobbystas να διαψευστούμε και να μην γίνουμε μάντεις κακών αλλά οι ενέργειες σου αγριεύουν πολύ κόσμο. Σου θυμίζουμε αμοιβές πρόκληση στους ημέτερους του


ΤΧΣ, με μισθούς μέχρι τα μέσα του 2017 που εξεγείρουν το πόπολο. Διορισμός του κ. Σκλαβούνη στην θέση του προέδρου του ΤΧΣ με 75.000 παραπάνω το μήνα από τον προκάτοχο του με αστείες δικαιολογίες. Απόλυτη κάλυψη των golden boys της Alpha Bank, που λαμβάνουν αποδοχές προκλητικά υψηλότερες από του διοικητή της ΤτΕ. 

Εχεις μπλέξει Γιάννη μου και πολύ φοβούμαι πως  για να μην έχεις μπλεξίματα θα πρέπει να αποδεχτείς την πρόταση του Αντ. Σαμαρά να τεθείς επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας στις επόμενες εκλογές, ακόμη και στις ευρω-εκλογές.  

comments
 
Leave a reply »

 
 • Anonymous
  29 Μαΐου 2013 at 19:02

  ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΡΕ, ΤΟΝ ΜΠΙΝΕ, ΝΑ ΦΑΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ

  Απάντηση

 • Anonymous
  30 Μαΐου 2013 at 17:41

  kala sthn ETE an valoyn ta tameia na poylhsoyn kato apo ta 4 poy anoixe to dikaioma tha exoyme poinikes synepeies 100% , estw enas asfalismenos na prosfygei…

  Απάντηση

 • Anonymous
  31 Μαΐου 2013 at 11:25

  Εγω ξέρω ότι τα δικαιώματα της Alpha πουλήθηκαν 2 ευρώ όταν η μετοχή είχε στο ταμπλό 0,60.
  Επίσης είναι γνωστό ότι βγήκαν τρελά λεφτά από τις πωλήσεις δικαιωμάτων. Δηλαδή τι ήθελε η επαναστατική ελευθεροτυπία του κ. Χάρη ? να κρατήσουν τα ταμεία τα δικαιώματα για να μην πέσει η τιμή τους ??? ΒΛΑΚΕΣ Ή ΑΣΧΕΤΟΙ .

  Απάντηση