ΕΛΛΗΝΙΚΟ: 70 ΕΥΡΩ /Τ.Μ !!!

by on 28 February 2014

Του «Αλιέως»

Θα αποδεχτεί το Δημόσιο ΑΥΤΗ την προσφορά της Lamda Development/ ΛΑΤΣΗ. Την ίδια ώρα, που ξεκινούσε χθες Πέμπτη η εκδήλωση στο Δήμο Αργυρούπολης με σύνθημα ΄΄ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ΄΄ γινόταν γνωστή η…τύχη που επιφύλαξε για τον πιο σπουδαίο ελεύθερο χώρο του Λεκανοπεδίου η επίσημη Πολιτεία.

Η Lamda Development ( συμφερόντων ΛΑΤΣΗ) είναι από χθες ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ διεκδικητής του χώρου του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού. Το ΤΑΙΠΕΔ εντός 15νθημέρου θα πρέπει να αποδεχτεί ή όχι την ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ προσφορά.

Θα αναφέρω μόνο μία επισήμανση, που μας είχε  κάνει η ΣΥΡΙΖΑία,  Ν. Βαλαβάνη για το εύλογον του τιμήματος.

΄΄Η κατρακύλα της προσδοκώμενης τιμής από 5 δις ευρώ (σ.σ. το 2011 !!!) σε λιγότερο των 500 εκατ. ευρώ, παραπέμπει για το καλύτερο παραθαλάσσιο οικόπεδο της Μεσογείου (σ.σ. σύμφωνα με τον Χάρη Παμπούκη, τότε Επικρατείας επί Γ. Παπανδρέου) σε τιμή μικρότερη των 70 ευρώ/ τ.μ

LObbystaράδες μάλιστα, 70 ευρώ το τ.μ. !!!!.

 και μάλιστα το σύστημα, μετά από απαίτηση των ΄΄επενδυτών΄΄ προκειμένου να υπογράψουν τη σύμβαση για το Ελληνικό ΄΄πέρασε΄΄ στη Βουλή τροπολογία σύμφωνα με την οποία το Δημόσιο ΘΑ συνυπογράψει τις συμβάσεις μαζί με το ΤΑΙΠΕΔ και ΘΑ είναι ΥΠΟΛΟΓΟ αποζημίωσης της ΄΄επένδυσης΄΄ από πράξεις δημόσιας υπηρεσίας.

σ.σ. ο lobbystas θα παρουσιάσει σε συνέχειες το σκάνδαλο της μεθόδευσης ξεπουλήματος του Ελληνικού στα μεγαλοσυμφέροντα.

Αλλά από που να αρχίσεις και να πρωτοθυμηθείς… από τον  Χοσέ Ασεμπίγιο τον ΄΄αμισθί΄΄ πρωθυπουργικό φίλο του τότε πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, τα ταξίδια του Χάρη Παμπούκη στα…χαλιφάτα, τα υμνώδη αφιερώμετα των ΜΜΕ για τα φαραωνικού ύφους σχέδια αρχιτεκτόνων, μελετητών, επενδυτών και ΄΄επενδυτών΄΄.

Για το πως από δημοσιεύματα του τύπου, ενδεικτικά (*)

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε εκδήλωση ενδιαφέροντος από εννέα επιχειρήσεις – κοινοπραξίες από έξι χώρες και την Ελλάδα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται ηχηρά ονόματα developers από ΗΠΑ, Αγγλία, ενώ συμμετέχει και το κρατικό fund του Κατάρ. Από ελληνικής πλευράς η Lamda Development είναι επικεφαλής κοινοπραξίας. Επίσης υπάρχουν συμμετοχές από εταιρείες του Ισραήλ και της Κύπρου.

Ιικανοποίηση

Η εξέλιξη αυτή ικανοποίησε τόσο το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων όσο και την κυβέρνηση και με δηλώσεις τους ο Γ. Παπακωνσταντίνου και ο Κ. Μητρόπουλος έδωσαν έμφαση στην ποιότητα των συμμετοχών. Αν και είναι πολύ νωρίς ακόμη να γίνει λόγος για το ύψος της επένδυσης, παλαιότερες εκτιμήσεις ανέφεραν ότι ίσως ξεπεράσει ακόμη και τα 5 δισ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι όποιος τελικά επιλεγεί θα αποκτήσει το 100% των μετοχών της «Ελληνικό Α.Ε.».

(*)  του Θανάση Παπαδή, e-go.gr /18/4/2012)

η επενδυσάρα κατάντησε ΕΔΩ.

και καλά ο Οδυσσέας Αθανασίου ( διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development) εκ της θέσεως του είναι υποχρεωμένος να υπερ-αμύνεται της όλης εξέλιξης.

Όμως ΕΜΕΙΣ ως φορολογούμενοι γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να ανεχόμαστε π@π@ριές

για επενδύσεις ύψους έως 7 δις ευρώ και τη δημιουργία 10άδων χιλιάδων άμεσων θέσεων εργασίας.

to be continued και μάλιστα οσονούπω…