ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΣΑΠΙΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΚΑΡΤΕΣ

by on 14 January 2020

Σε σταδιακή αντικατάσταση έως και 15.000 πιστωτικών και χρεωστικών καρτών προχωρούν οι τράπεζες τις τελευταίες ημέρες, σε μια προσπάθεια να εξαλείψουν τις επιπτώσεις της υποκλοπής των στοιχείων πελατών τους, που καταγράφηκε σε εταιρεία ταξιδιωτικής πρακτόρευσης, σύμφωνα με την «Καθημερινή».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, πρόκειται για ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο των online πωλήσεων τουριστικών υπηρεσιών, δηλαδή κρατήσεων αεροπορικών, ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, ξενοδοχείων, αυτοκινήτων, ταξιδιωτικών ασφαλίσεων.

Οι τράπεζες των εν λόγω καρτών, προχωρούν σταδιακά στην αντικατάστασή τους, ακυρώνοντας σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Καθημερινής» όλες τις κάρτες πελατών τους που είχαν ήδη πραγματοποιήσει έστω και μία συναλλαγή κατά το παρελθόν στον σχετικό ιστότοπο.

Εκτός από το κόστος αντικατάστασης των καρτών, οι τράπεζες έχουν επωμιστεί και το κόστος των όποιων συναλλαγών πραγματοποιήθηκαν, το οποίο δεν επιβαρύνει τους κατόχους των καρτών.

Με λίγα λόγια αποδέχτηκαν ότι φέρουν την ευθύνη για το σάπιο και χωρίς καμία ασφάλεια περιβάλλον συναλλαγών των καρτών που εκδίδουν.

Σαφώς και καμία εποπτική ή δικαστική αρχή δεν πρόκειται να παρέμβει, στηρίζοντας έτσι δυνατά με τον τρόπο τους, τους ανίκανους και επικίνδυνους τραπεζίτες αυτής της πανέμορφης μπανανίας…