ΕΛΛΗΝΑ ΜΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΕΙΧΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ. ΤΩΡΑ ΕΧΕΙΣ το τρίτο το …

by on 13 March 2014

Έλληνα μου κάποτε είχες τραπεζικό απόρρητο. Τώρα έχεις το τρίτο το μακρύτερο. Σκέψου ότι στη  Sierra Leone πλέον, το 2014 οι bronzato ΕΧΟΥΝ τραπεζικό απόρρητο. Υπάρχει λύση; Μα και βεβαία. Τουρίστας στην Ελλάδα και μόνιμος κάτοικος στη Sierra Leone με τους bronzato …

Όπως γράφει το directnews.gr ο επιβλέπων το οικονομικό έγκλημα αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Νίκος Παντελής δίνει με γνωμοδότησή του διευκρινίσεις για το καθεστώς άρσης του τραπεζικού απορρήτου. Η γνωμοδότηση εκδόθηκε μετά από ερώτημα του υπουργείου Οικονομικών, σχετικά με το ισχύον νομικό πλαίσιο, για την παροχή πληροφοριών από τις τράπεζες σε εντεταλμένους υπαλλήλους που διενεργούν φορολογικούς ελέγχους. Ο αντεισαγγελέας ΑΠ σημειώνει ότι  για την άρση του τραπεζικού απορρήτου, όταν διενεργούνται έλεγχοι για «τον προσδιορισμό, βεβαίωση και είσπραξη  εσόδων του Δημοσίου», ακολουθείται η διαδικασία του άρθρου 15 του νόμου 4174/2013 (Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας) και όχι οι διατάξεις του καταργημένου άρθρου 66 του νόμου 2238/1994, όπως αυτές συμπληρώθηκαν με  τις διατάξεις του άρθρου 8 του νόμου 3943/2011. Το άρθρο 15 του Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας, προβλέπει ότι οι τράπεζες και οι λοιποί οργανισμοί, επαγγελματικοί φορείς, κλπ., υποχρεούνται να παρέχουν πληροφορίες για τους φορολογούμενους, μετά από σχετικό γραπτό ή ηλεκτρονικό αίτημα του Γ.Γ. Εσόδων, χωρίς να προηγηθεί εισαγγελική παραγγελία – εκτός αν πρόκειται για πληροφορίες ή έγγραφα τα οποία αφορούν σε ποινικές υποθέσεις που εκκρεμούν στη δικαιοσύνη.

Στη φωτό τα εγκαίνια της Pro-Credit Bank στη Freetown (Sierra Leone) το 2008 !!! Με δίκτυο 21 καταστημάτων «in Eastern Europe, Latin America and Africa» Με τραπεζικό απόρρητο !!! για τα αδέρφια μας τους bronzato (ηλιοκαμένος)