ΕΛΛΑΔΑ 2020: Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΤΩΝ MEDIA ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

by on 1 April 2020

«Κουκουλώθηκαν» οι σημερινές υπερβάσεις των ορίων της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο Κορδελιό.

Σε κανένα βέβαια ΜΜΕ δεν έπαιξε η είδηση πως σε μια περιοχή της Ευρώπης, στο Κορδελιό, η ατμοσφαιρική ρύπανση όχι μόνο δεν μειώθηκε αλλά σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στον σταθμός μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο Κορδελιό, υπήρξε υπέρβαση για τα μικροσωματίδια PM10 της οριακής μέσης ημερήσιας τιμής των 50 μg/m3.


Στο Κορδελιό η μέση ημερήσια τιμή των PM10 έφτασε τα 64 μg/m3 , ενώ υπέρβαση υπήρξε και στον σταθμό μέτρησης στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ειδικοί προειδοποιούν τους κατοίκους των πόλεων ότι παραμένουν ευάλωτοι -παρά τις συνθήκες απομόνωσης- στην εξάπλωση της COVID-19.

Δεν είναι τυχαίο πως η πόλη Γουάν στην Κίνα, από όπου ξεκίνησε ο κορονοϊος, είναι για χρόνια η πόλη με την μεγαλύτερη ατμοσφαιρική ρύπανση στην Κίνα.

Επίσης δεν είναι τυχαίο πως και η περιοχή του Μιλάνο στην Ιταλία, με την εκατόμβη των νεκρών από τον κορονοϊο, είναι από τις περιοχές με την μεγαλύτερη ατμοσφαιρική ρύπανση στην Ευρώπη.

Επίσης μόνο τυχαίο δεν είναι, το «κουκούλωμα» για την ρύπανση στο Κορδελιό εν μέσω έντονων αντιδράσεων, για το ενδεχόμενο καύσης σκουπιδιών, από το ΤΙΤΑΝ, γεγονός που θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την ποιότητα του αέρα στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

«Κουκουλώθηκαν» οι σημερινές υπερβάσεις των ορίων της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο Κορδελιό.