ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΚΑΠ. ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΙ ΚΑΡΕΛΙΑ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ…

by on 8 December 2014

Μια σημαντική εκδήλωση για τις εξαγωγές τοπικών αγροτικών προϊόντων πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στην Καλαμάτα, οργανωμένη από τα Ιδρύματα Καπετάν Βασίλη και Γεωργίου- Βικτωρίας Καρέλια. Η διημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο “Horizon Blu”, θα ξεκινήσει τις εργασίες της στις 9 το πρωί. Κατά τη διάρκεια τη εκδήλωσης Ελληνες παραγωγοί και εξαγωγείς θα έχουν τη δυνατότητα να συναντηθούν με ξένους αγοραστές από ΗΠΑ, Γαλλία, Κίνα και Αυστραλία, ενώ παράλληλα θα δοθούν διαλέξεις από ένα πλήθος ειδικών.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται, εξ άλλου, ότι στόχος της εκδήλωσης, είναι, «παράλληλα με την υποστήριξη και την προώθηση των εξαγωγών και η ενημέρωση των παραγωγών και μεταποιητών της Μεσσηνίας σχετικά με τις δυνατότητες και τις προοπτικές εξαγωγών αγροτικών μεσσηνιακών προϊόντων. Παράλληλα θα γίνει και δικτύωση με μεγάλους ξένους αγοραστές».

Η εν λόγω εκδήλωση πραγματοποιείται για δεύτερο συνεχόμενο χρόνο, με την οργανωτική υποστήριξη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, τελεί δε υπό την αιγίδα των υπουργείων Εξωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ως προς το θεωρητικό μέρος της διημερίδας, όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, «θα γίνει ενημέρωση, μεταξύ άλλων, για τη στρατηγική, το νομικό πλαίσιο καθώς και τους τρόπους επιτυχημένου εξαγωγικού μάρκετινγκ και αποτελεσματικής προώθησης προϊόντων σε ΗΠΑ, Αυστραλία, Κίνα και Γαλλία. Τις ενημερωτικές εργασίες της διημερίδας θα πλαισιώνουν απ’ ευθείας επιχειρηματικές συναντήσεις και επαφές (B2B meetings) των Ελλήνων συμμετεχόντων με τους επιχειρηματίες από το εξωτερικό». Στην ανακοίνωση τονίζεται, παράλληλα, ότι «οι επιχειρήσεις με εξαγωγικό χαρακτήρα θα συμμετάσχουν κατά το δεύτερο μισό της κάθε ημέρας σε επαγγελματικές συναντήσεις με αγοραστές από χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, η Κίνα, η Γαλλία, όπου μπορούν να προβάλουν τα προϊόντα (τυποποιημένα-συσκευασμένα δείγματα) που εξάγουν καθώς και ενημερωτικά φυλλάδια (προσπέκτους, καταλόγους προϊόντων κ.λπ.)».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί, την εκδήλωση θα χαιρετίσουν η Βίκυ Καρέλια πρόεδρος του Ιδρύματος Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια, ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος πρόεδρος του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη, η Χριστίνα Σακελλαρίδη πρόεδρος του ΠΣΕ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων) και ο Δημήτρης Μανιάτης πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας. Θα ακολουθήσουν, ξεκινώντας στις 10 το πρωί, οι κεντρικές εισηγήσεις που θα κάνουν οι Παναγιώτης Μίχαλος (γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών) και Μόσχος Κορασίδης γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και θα ακολουθήσουν, σε διάφορες θεματολογίες, οι: Αγγελος Κωτσιόπουλος γενικός διευθυντής Οργανισμού

Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ), Φώτης Προβατάς ειδικός σύμβουλος Δήμου Αθηναίων σε θέματα οικονομικών σχέσεων με την Κίνα, Αντώνης Γραβάνης διευθυντής Τροφίμων και Ποτών στην Enterprise Greece, Ευάγγελος Ξυγκώρος αναπληρωτής πρόεδρος του Εξαγωγικού Τμήματος στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας, Νίκος Αρχοντής γενικός διευθυντής του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων, Θεμιστοκλής Μαυροειδής στέλεχος της κινεζικής εμπορικής εταιρείας Foshan Haichuan, Σέρι Ζιέ γενική διευθύντρια εισαγωγών – εξαγωγών στην Shanghai City Supermarket Co. Ltd, Νίκος Χριστοδουλίδης σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, Στέφανος Τσίπας μέλος στο Δ.Σ. του Ελληνοαυστραλιανού Επιχειρηματικού Συμβουλίου, Τζορτζ Ηλιόπουλος στέλεχος του Agora Merchandising Group.

Η πρώτη ημέρα θα ολοκληρωθεί με διεπιχειρηματικές συναντήσεις, από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου, δεύτερη ημέρα των εργασιών, θα κάνουν εισηγήσεις, σε διάφορες θεματικές, οι: Σπύρος Δάκογλου σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, Κατερίνα Μανάλη διευθύντρια του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου, Δημήτρης Καλαντζάκης στέλεχος της Produits De Grece (Rungis Market), Ερικ Τζαμκοτσιάν στέλεχος της Chirag S.A., Θεοδόσης Βάλλας σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, Χρυσούλα Παπαδημητρίου σύμβουλος του γενικού γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης, Ιάσων Λουμίδης στέλεχος της Loumidis Food και Ερικ Λίμπερμαν στέλεχος της US Food Imports.

eleftheriaonline.gr