ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΣΑΙ ΡΟΜΠΑ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ…

by on 13 Μάιος 2015

Του Νίκου Πάσχου

Διαβάζω:

Στις ευθύνες του νυν διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, αναφέρθηκαν τόσο ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, όσο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος, καθώς ως υπουργός Οικονομικών συμμετείχε στη διάλυση της Αγροτικής Τράπεζας (ΑΤΕ). Σε παρέμβαση του στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, ο κ. Λαφαζάνης προειδοποίησε μάλιστα ότι θα διερευνηθεί πλήρως για πολιτικές και ποινικές ευθύνες και δεν θα μείνει ατιμώρητο «όχι μόνο το μέγα αυτό σκάνδαλο της μεταπολίτευσης», αλλά και η ιδιωτικοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

«Θα εξιχνιαστούν όλα τα εγκλήματα και θα αποδοθούν ευθύνες στο έγκλημα της ΑΤΕ. Ο μέγας, ο ανεξάρτητος διοικητής σήμερα της Τράπεζας της Ελλάδος, ως υπουργός Οικονομικών συμμετείχε στο μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης. Έκρινε σε μια νύχτα μη βιώσιμη την ΑΤΕ. Τον είχαμε ρωτήσει τότε με ποια στοιχεία. Δεν τα έφερε στη Βουλή ποτέ», τόνισε ο κ. Λαφαζάνης και προσέθεσε:

«Η Τράπεζα Πειραιώς πήρε προίκα την καλή ΑΤΕ. Οι απαιτήσεις των πιστωτών πήγαν στην Τράπεζα Πειραιώς. γιατί έχει τεράστιες υποθήκες και θα πάρει δεκάδες εκατομμύρια Αυτά είναι τα εγκλήματα. Εμείς καταγγείλαμε τότε τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για το έγκλημα αυτό, αλλά αυτός αγέρωχος στην άθλια αυτή κατάσταση, δεν απάντησε».

«Το ίδιο συνέβη και στο ΤΤ, που το έκανε σε μια νύχτα μη βιώσιμο και σε ένα βράδυ έχασε το ελληνικό δημόσιο 13 δισ. ευρώ από τις διαδικασίες διάσωσης της Eurobank» τόνισε ο κ. Λαφαζάνης και κατέληξε:

«Δεν θα μείνει τίποτα ατιμώρητο. Όλα θα εξιχνιαστούν σε βάθος και θα αποδοθούν ευθύνες και πολιτικές και ποινικές».

(ΑΠΕ)

Αγαπητέ μου Παναγιώτη όλα καλά. Είναι έτσι και ακόμα και χειρότερα. Πίσω από αυτά τα εγκλήματα υπάρχουν ακόμα μεγαλύτερα. Όταν όμως τα καταγγέλλεις ως αντιπολίτευση, οφείλεις όταν είσαι στην εξουσία να προχωρήσεις εντός μιας νύχτας όχι σε βαρύγδουπες δηλώσεις τύπου… «θα εξιχνιαστούν σε βάθος και θα αποδοθούν ευθύνες και πολιτικές και ποινικές» αλλά να ασκήσεις το νόμιμο δικαίωμα του μετόχου (στην προκείμενη ελληνικό δημόσιο) και να προβείς σε άμεσο διαχειριστικό έλεγχο στην Πειραιώς και στην Eurobank. Εκεί θα διαπιστώσεις και θα μάθει  η υφήλιος για το πλιάτσικο των ελλήνων τραπεζιτών εις βάρος ενός ολόκληρου Λαού. Για την δε Eurobank, επειδή όλα τα λαμόγια περνούν στην αγορά ότι ανήκει σε ιδιώτες, θα ήθελα να σε πληροφορήσω ότι το ποσοστό του δημοσίου το καθιστά μέτοχο μειοψηφίας σε ποσοστό που του επιτρέπει να ασκήσει διαχειριστικό έλεγχο !

Μετά τον έλεγχο θα δεις και πως θα προκύψουν οι παρανομίες των Προβόπουλου και Στουρνάρα. Όλα τα αλλα είναι παπαριές για να γελαει ο αντιπρόεδρος μαζί σου όταν πίνουν ουισκακι με τον Watsa και λοιπούς…

Δεν αντιλαμβάνεσαι ότι γίνεσαι ρόμπα μέρα με την ημέρα; Για πήγαινε μπροστά στο χρόνο. Μετά από ένα χρόνο τι θα λες; Ακόμα στην εξιχνίαση θα είσαι;  

Συνεχίζεται…

comments
 
Leave a reply »

 
  • rider
    14 Μάιος 2015 at 16:38

    είχαμε γράψει εδω πριν 3 μήνες , οτι αν δεν άλλαζε σε 4 μήνες τις Διοικήσεις των 4 τραπεζων του ΤΧΣ θα έχανε το παιχνίδι..δυστυχώς το έχασε.
    Καληνύχτα Αλεξιε , κουκουλώθηκαν τα πάντα!

    Απάντηση