ΕΙΝΑΙ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΧΡΟΝΟ ΕΠΩΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ; ΓΙΑΤΙ Η ΟΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΙΟΥ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ ΕΠΛΗΞΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ;

by on 11 Αυγούστου 2017

Του Νίκου Πάσχου

Εδώ και δύο χρόνια δεν είχε καταγραφεί κρούσμα της νόσου στη χώρα μας, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρήθηκε ολική επαναφορά του ιού του Δυτικού Νείλου στην Αργολίδα μόνο !

Μέχρι στιγμής, οι θάνατοι παραμένουν δύο και πρόκειται για τις δύο ηλικιωμένες γυναίκες στην Αργολίδα με το σύνολο των κρουσμάτων να ανέρχεται στα 20.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, από το σύνολο των κρουσμάτων, τα 12 είναι πολύ βαριά περιστατικά.

Επιπλοκές στο κεντρικό νευρικό σύστημα, εγκεφαλίτιδα ή και μηνιγγίτιδα, ή και οξεία χαλαρή παράλυση !

Οι περιοχές που έχουν αναφερθεί τα περισσότερα από τα περιστατικά είναι το Ναύπλιο, το Άργος και οι Μυκήνες.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί αλλού στη χώρα κρούσματα !

Όμως κάπου εδώ αρχίζουν να περιπλέκονται τα πράγματα.

Μετά την σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 8 Αυγούστου στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας προεδρεύοντος του Πρόεδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ, Χειρουργού, Αναπληρωτή Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη για την πορεία του ιού του Δυτικού Νείλου στην Αργολίδα προκύπτουν εύλογα και σοβαρά ερωτήματα που αφορούν άμεσα την δημόσια υγεία.    

Ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ μεταξύ άλλων ανέφερε πως οι ψεκασμοί έχουν ξεκινήσει από το Πάσχα  στις προνύμφες και συνεχίζονται, ενώ η συνεργασία ΚΕΕΛΠΝΟ και Περιφέρειας είναι σε άριστο επίπεδο.

Η Αργολίδα σύμφωνα με τα  επίσημα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ από το 2010 είναι μια περιοχή που δεν είχε εμφανίσει κρούσματα της νόσου.

Με ψεκασμούς από το Πασχα ! και σε μια περιοχή χωρίς καταγεγραμμένο περιστατικό από το 2010 πως είναι δυνατόν να παρατηρείται η ολική επαναφορά του ιού του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα ;

ΕΙΝΑΙ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΑΙ  ΜΕ ΧΡΟΝΟ ΕΠΩΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ;

ΓΙΑΤΙ Η  ΟΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΙΟΥ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ ΕΠΛΗΞΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ;

Συνεχίζεται…

Be the first to comment!
 
Leave a reply »