«ΕΙΜΑΙ ΠΕΠΕΙΣΜΕΝΟΣ ΟΤΙ ΤΟ BREXIT ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ»

by on 22 September 2019

Την πεποίθησή του ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εξέφρασε ο απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επανέλαβε δε ότι σε περίπτωση ενός Brexit χωρίς συμφωνία, θα υπάρξουν σκληρά σύνορα ανάμεσα στην Βόρεια Ιρλανδία και την Ιρλανδία.

«Είμαι πεπεισμένος ότι το Brexit θα συμβεί» δήλωσε στο Sky News σε συνέντευξή του, η οποία παραχωρήθηκε πριν αποσταλούν οι τελευταίες προτάσεις του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον στις Βρυξέλλες.

Ερωτηθείς τι θα γίνει με τα ιρλανδικά σύνορα σε περίπτωση ενός no deal Brexit σημείωσε: «Εμείς πρέπει να διασφαλίσουμε ότι τα συμφέροντα της Ε.Ε. θα θωρακιστούν και η εσωτερική αγορά θα διατηρηθεί».

Σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Pais, εν τω μεταξύ, σχολίασε πως η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι «μια τραγική στιγμή για την Ευρώπη». Όπως είπε το Brexit «είναι αντίθετο προς την αίσθηση της ιστορίας και του πνεύματος του Γουίνστον Τσώρτσιλ, ο οποίος την εποχή του συνηγορούσε υπέρ των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης».

«Πιστεύω πως υπάρχει ακόμη η πιθανότητα να φθάσουμε σε μια συμφωνία» με το Λονδίνο, υπογράμμισε.