ΕΓΕΙΡΕΙ ΟΝΤΩΣ ΘΕΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΤΕ η ΤΡΟΙΚΑ;

by on 6 March 2014

΄΄Πονηρή΄΄ η συγκυρία lobbystaράδες, πολλά και ΄΄πονηρά ΄΄τα παιχνίδια, που παίζονται  κυρίως στο τραπεζικό σύστημα. Πάσχο μου, επειδή ο lobbystas έχει αποκαλύψει 2-3 ζητηματάκια παραπάνω για τα συμβαίνοντα μεταφέρω- με ΚΑΘΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ- την άναφορά από το bankingnews.

Έκτακτη συνάντηση στις 3 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί σήμερα μεταξύ των εκπροσώπων της Τρόικα, του Υπ. Οικονομικών και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Ενώ χθες το Υπουργείο Οικονομικών διέρρεε ότι παγώνει η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, η θεσμικά ορθή στάση της ΤτΕ να επιμείνει να ανακοινώσει τα stress test και την επόμενη εβδομάδα να ζητήσει από τις τράπεζες να καταθέσουν τα capital plans, δηλαδή τον τρόπο με τον οποίο θα ανακεφαλαιοποιηθούν, έχοντας την έγκριση από την ΕΚΤ,  αλλάζουν τα δεδομένα άρδην.

Είναι προφανές ότι το ΥΠΟΙΚ ζήτησε το πάγωμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών μέχρι τα stress test του Νοεμβρίου της ΕΚΤ, αποκλειστικά και μόνο για να αποτρέψει την κρατικοποίηση της Εθνικής Τράπεζας, η οποία πλέον είναι ορατή.

Μάλιστα, η Τρόικα,  εγείρει θέμα για το κατά πόσο το management της ΕΤΕ μπορεί να επιτελεί τον ρόλο του.

Οι εξελίξεις στο ελληνικό banking είναι ραγδαίες..

Πάσχο μου, νομίζω, πως ΄΄κολλάει΄΄ με παλιότερες αναφορές σου και για τα τεκταινόμενα στην Εθνική.

ή μήπως όχι;

– ο λουμπινιάρης.-