ΔΟΞΑ ΝΑ ΧΕΙ Ο ΓΙΑΡΑΜΠΗΣ ! Μέγας Ευεργέτης της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Ελληνικού Κράτους ο Τούρκος Yasam Ayavefe…

by on 21 November 2020

Η είδηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου τον περασμένο Απρίλιο μας πληροφορούσε σχετικά με το αίτημα της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τον Τούρκο Yasam Ayavefe για χορηγία 300.000 ευρώ όπου με την σειρά της παρέδωσε Υγειονομικό υλικό στον χώρο υποδοχής υγειονομικού υλικού του Υπουργείου Υγείας, παρουσία εκπροσώπου του Υπουργού Υγείας, όπως όρισε ο Υπουργός Βασίλειος Κικίλιας…

Η Εκκλησία της Ελλάδος, σε υλοποίηση της από 1ης Απριλίου 2020 προτάσεως του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνυμου και αποφάσεως της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου παρέδωσε 60.000 νοσοκομειακές μάσκες, 38.750 ιατρικές μάσκες ΚΝ95, 16500 τεστ γρήγορης ανίχνευσης κορωνοϊού και 30 αναπνευστήρες, συνολικής αξίας 300.000 ευρώ, στο Υπουργείο Υγείας.

Το εν λόγω υγειονομικό υλικό παραδόθηκε την 8η Απριλίου στον χώρο υποδοχής υγειονομικού υλικού του Υπουργείου Υγείας, παρουσία εκπροσώπου του Υπουργού Υγείας, όπως όρισε ο Υπουργός Βασίλειος Κικίλιας με τον υπ’ αριθμ. 2491/7-4-2020 έγγραφό του, του εκπροσώπου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιμανδρίτου Δρ. Νικόδημου Φαρμάκη, Γενικού Διευθυντή της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών της Εκκλησίας της Ελλάδος (ΕΚΥΟ), ο οποίος, σύμφωνα με την σχετική εντολή της Ιεράς Συνόδου διακανόνισε τη χορηγία, καθώς και του εκπροσώπου της χορηγού εταιρείας «Milaya Capital LTD» κ. Yasam Ayavefe.

Ο κ. Yasam Ayavefe δήλωσε ότι προβαίνει σε αυτή την δωρεά ανταποκρινόμενος σε αίτημα της Εκκλησίας της Ελλάδος ….

Σέβομαι την Εκκλησία της Ελλάδος, την προσφορά της στον Ελληνικό Λαό και γι’ αυτό ανταποκρίθηκα άμεσα στο κάλεσμά της”.

Ο π. Νικόδημος Φαρμάκης δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η πρώτη μεγάλη χορηγία συμφωνήθηκε από την πρώτη κιόλας ημέρα που έλαβε εντολή από την Ιερά Σύνοδο και την Διοικούσα Επιτροπή της ΕΚΥΟ να υλοποιήσει σχέδιο ανεύρεσης πόρων για την υποστήριξη της Πολιτείας στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Συνεχίζεται