ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3.

by on 15 November 2015

Στις 2 Νοεμβρίου κατατέθηκε στη Βουλή, δικογραφία που αφορά τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τα όσα έπραξε σχετικά για την υπογραφή του Μνημονίου 3. Είναι άγνωστο ποιος κατέθεσε την σχετική μήνυση και το περιεχόμενο της. Είναι πολύ πιθανό στην δικογραφία να περιλαμβάνεται η κατηγορία πως άλλα αποφάσισε ο ελληνικό λαός με το δημοψήφισμα και άλλα έπραξε ο Τσίπρας. Επίσης πιθανόν είναι  να περιλαμβάνονται οι δηλώσεις του Τσίπρα πριν την «κολοτούμπα» και μετά.

Όπως και τόσες άλλες, θα καταλήξει στον κάλαθο των αχρήστων αλλά  καλό θα δημοσιοποιηθεί το περιεχόμενό της.

Φυσικά κανένα μέσο ενημέρωσης δεν αναπαρήγαγε την είδηση της κατάθεσης της δικογραφίας. Επίσης κανένα κόμμα δεν αναφέρθηκε στο γεγονός.

Την κατάθεση της δικογραφίας ανακοίνωσε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής  Τάσος Κουράκης στην συνεδρίαση της 4ης Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, έχω την τιμή να ανακοινώσω στο Σώμα ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διαβίβασε στη Βουλή, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος και τον ν. 3126/2003 «Ποινική ευθύνη των Υπουργών», όπως ισχύει, στις 2/11/2015 ποινική δικογραφία που αφορά στον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα για αξιόποινες πράξεις που φέρονται τελεσθείσες από 12-15/7/2015 κατά την άσκηση των εν λόγω καθηκόντων του.»