ΔΙΕΛΥΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ…

by on 14 October 2015

ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΤΑ ΛΕΩ ΕΓΩ ΓΕΛΑΤΕ.  ΟΤΑΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΛΕΕΙ Η CREDIT SUISSE, ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΑ, ΤΡΕΧΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ !!!

…..Τώρα  συντελείται η προλεταριοποίηση της μικρής – μεσαίας, αστικής τάξης, γιατί αυτοί έχουν και πληρώνουν φόρους τώρα. Αύριο;….. έγραφε το lobbystas στις 2 Οκτωβρίου. Τότε γέλαγες με αυτά που σου έγραφα. Τώρα τρέχεις να διαβάσεις τι λέει η έκθεση της CREDIT SUISSE…..

Credit Suisse: Πώς η κρίση διέλυσε την ελληνική μεσαία τάξη

Η μεσαία τάξη στην Ελλάδα έχει «δει» την περιουσία της να μειώνεται περισσότερα από 500 δισ. δολάρια – Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρωζώνη που καταγράφεται αυτή η δραματική πτώση – Με την Αργεντινή, τη Ρωσία, την Αίγυπτο και την Τουρκία, η χώρα μας συγκαταλέγεται μεταξύ των πέντε χωρών του κόσμου με την χειρότερη εικόνα

Σε… σφαγή εισοδημάτων και περιουσιών έχει οδηγήσει η κρίση και η εφαρμογή των μνημονίων από το 2008 έως και σήμερα, όπως αποτυπώνεται στην έκθεση της Credit Suisse αναφορικά με τον παγκόσμιο πλούτο κατά τη διάρκεια του 2015.

Βάσει των στοιχείων που προσφέρει ο ελβετικός οίκος, η μεσαία τάξη στην Ελλάδα έχει «δει» την περιουσία της να μειώνεται περισσότερα από 500 δισ. δολάρια, με δεδομένο ότι η «αξία» της βρίσκονταν στα 1,16 τρισ. δολάρια το 2007 (το υψηλότερο επίπεδο που έφθασε ποτέ) και φέτος φέρεται ότι έχει προσγειωθεί στα 678 δισ. δολάρια. Πρόκειται για πτώση που αγγίζει το 41% και αφορά περισσότερα από 1,2 εκατ. Έλληνες.

Αιτίες για την ελεύθερη πτώση των περιουσιακών στοιχείων της επονομαζόμενης και ραχοκοκαλιάς της ελληνικής οικονομίας, μεσαίας τάξης, θεωρούνται η κατάρρευση στις αποτιμήσεις της ακίνητης περιουσίας, η αντίστοιχη πορεία των μετοχικών αξιών, αλλά και το γεγονός ότι σε αυτό το διάστημα -κάτι το οποίο θα πρέπει να αποδοθεί στη γενικότερη κρίση στην Ευρωζώνη και όχι μόνο στην ελληνική «μορφή» της- υπήρξε σαφής υποχώρηση της ισοτιμίας του ευρώ με το δολάριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρωζώνη -παρά το γεγονός ότι στο εξεταζόμενο διάστημα μνημόνια εφάρμοσαν Ιρλανδία, Ισπανία και Πορτογαλία- που καταγράφεται αυτή η δραματική πτώση, ενώ συγκαταλέγεται μεταξύ των πέντε χωρών του κόσμου με την χειρότερη εικόνα. Οι υπόλοιπες είναι οι Αργεντινή, Ρωσία, Αίγυπτος και Τουρκία.

Πράτο Θέμα

ΕΥΑΓΓΕΛΕ, ΔΕΝ ΠΗΡΕΣ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ; ΘΑ ΤΟ ΣΚΑΣΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙ Ο ΝΕΑΡΟΣ…