ΔΙΑΡΚΗΣ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ: ΔΟΥΛΟΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ! Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ!

by on 10 Ιανουαρίου 2018

Του Νίκου Πάσχου

…..Συνήλθε χθες και σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 161ης Συνοδικής Περιόδου, για τον μήνα Ιανουάριο, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά τη χθεσινή και σημερινή Συνεδρία:

Εξ αφορμής της έντονης διπλωματικής κινητικότητας που υπάρχει για το θέμα των Σκοπίων, και εν συνεχεία της από 15.12.2017 Ανακοίνωσής Της περί της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων η Δ.Ι.Σ. συμμεριζομένη την αγωνία των Ιεραρχών που διαποιμαίνουν τις Ιερές Μητροπόλεις στην περιοχή της Μακεδονίας, αλλά και του λαού, με Απόφασή Της υπενθυμίζει ότι η Εκκλησία έχει μαρτυρήσει με το λόγο και το αίμα κλήρου και λαού την ελληνικότητα της Μακεδονίας από αρχαιοτάτων χρόνων, γι’ αυτό και δεν μπορεί να αποδεχθεί την απονομή του όρου «Μακεδονία» ή παραγώγου του ως συστατικού ονόματος άλλου Κράτους, το οποίο θα έχει επιπτώσεις και στην ονομασία της σχισματικής αυτοαποκαλούμενης εκκλησίας της «Μακεδονίας».

Αναμένει δε από την υπεύθυνη Ελληνική Κυβέρνηση, η οποία διαχειρίζεται το θέμα, να κατανοήσει την ανησυχία Της, που είναι και ανησυχία του οικουμενικού ελληνισμού…..

…..Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της δεύτερης ημέρας συνεδρίας της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, δήλωσε:

Όλοι παρακολουθούμε με ενδιαφέρον και αγωνία αυτή την υπερκινητικότητα για το θέμα της Μακεδονίας, επομένως και η Εκκλησία έχει κάθε δικαιολογία να ενδιαφερθεί γι’ αυτό το θέμα, γιατί όπως ξέρουμε όλοι μας δεν είναι μόνο θέμα πολιτικό, εθνικό, είναι και θέμα εκκλησιαστικό, Εκκλησίας.

Επ’ αυτού, πρόσθεσε ότι: «Πήραμε ορισμένες αφορμές, συζητήσαμε, καταλήξαμε σε μερικές απόψεις του θέματος, δεν μπήκαμε εις βάθος. Θα ρωτήσετε γι’ αυτά και θα σας απαντήσει ο άγιος Σύρου. Εγώ πρέπει να σας πω ότι παρακολουθούμε με πολλή αγωνία, αλλά και συγκίνηση το θέμα. Λοιπόν, σε αναμονή…»…..

Το Σκοπιανό δεν είναι μόνο πολιτικό, εθνικό, είναι και εκκλησιαστικό μας είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Οι πλειστηριασμοί δεν είναι  πολιτικό, εθνικό και εκκλησιαστικό θέμα !!!

Κουβέντα, τσιμουδιά !!!

Συνεχίζεται…

ΠΙΝΑΞ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ 161ης ΣΥΝΟΔΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ (2017 – 2018)

Πρόεδρος:

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος

Μέλη οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες:

Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεος

Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος

Νέας Σμύρνης κ. Συμεών

Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος

Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Παύλος

Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφάνιος

Δράμας κ. Παύλος

Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος

Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ

Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης

Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος

Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος

Ο Αρχιγραμματεύς

Ο Μεθώνης Κλήμης

Εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου:

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεος.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »