ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΡΔΟΣ: ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ ΣΤΟ ΜΑΡΑΣ ΥΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

by on 15 October 2020

Μπορούμε να επιστρέψουμε στο Μάρας υπό τουρκική διοίκηση

Το Μάρας που άνοιξε εν μέρει η Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου στο κοινό την προηγούμενη εβδομάδα ύστερα από 46 χρόνια επισκέφθηκε και η οικογένεια Λόρδου, μια από τις πιο πλούσιες οικογένειες Κυπρίων που εγκατάλειψαν την πόλη.

Ο Δημήτρης Λόρδος οποίος ήλθε στην περιοχή για να δει το σπίτι που γεννήθηκε και τα ξενοδοχεία του πατέρα του δήλωσε «έτοιμος να ξεκινήσει επενδύσεις υπό τουρκική διοίκηση».

Ο Δημήτρης Λόρδος ο οποίος εγκατέλειψε το τουριστικό θέρετρο σε ηλικία 19 ετών το 1974, επέστρεψε ύστερα από 46 ολόκληρα χρόνια μαζί με τους δυο γιούς, την κόρη και τη νύφη του.

«Είμαι αποφασισμένος να επιστρέψω υπό τουρκική διοίκηση, θα ξεκινήσω αμέσως τις επενδύσεις αν μου το επιτρέψουν», δήλωσε ο 64χρονος Κύπριος.

Μακάρι να το έβλεπε και ο πατέρας μου

Ο Δημήτρης Λόρδος επέστρεψε στο Μάρας για να δει το σπίτι που γεννήθηκε και τα ξενοδοχεία, τα καταστήματα, τα σπίτια και τα οικόπεδα που κληρονόμησε από τον πατέρα του Ανδρέα.

«Μακάρι να έβλεπε αυτές τις μέρες και ο πατέρας μου. Θα είμαι ο πρώτος που θα επιστρέψω στην πόλη όταν το επιτρέψουν. Θα κάνω επενδύσεις σε όλη μας την περιουσία, θα λειτουργήσω τα ξενοδοχεία μου. Σήμερα είναι μια συναισθηματικά φορτισμένη μέρα για μένα διότι βρίσκομαι ξανά στο σπίτι μου ύστερα από 46 χρόνια. Ήμουν πολύ νέος όταν έφυγα. Σήμερα θυμήθηκα την οικογένεια μου. Τους έχασα, δεν είναι πια μαζί μας, η αγάπη τους όμως είναι με μας. Ελπίζω ότι στο μέλλον οι Τουρκοκύπριοι και οι Ελληνοκύπριοι θα αναπτύξουν μαζί αυτήν την πόλη και θα συμβιώσουν ειρηνικά. Έχω πολλές αναμνήσεις εδώ, έχω ανάμεικτα συναισθήματα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Λόρδος.

Hürriyet