ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΙΡΑΝΙΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ: ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΟΠΩΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ. Ο ΙΡΑΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΑ ΞΕΝΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ…

by on 7 Αυγούστου 2018

Ο πρόεδρος της Κεντρικής τράπεζας του Ιράν, Αμπντουνασίρ Χιμμετί είπε ότι η στάση του τουρκικού λαού είναι παραδειγματική ο οποίος ζήτησε από τον ιρανικό λαό να μεταφέρει στις τράπεζες τα ξένα νομίσματα με σκοπό να μην επιτρέπεται η υπερβολική αύξηση των συναλλαγματικών ισοτιμιών.

Ο ίδιος ανέφερε ότι θα εγκαταλείψουν το σταθερό σύστημα συναλλαγματικών ισοτιμιών και θα εφαρμοστεί το κυμαινόμενο καθεστώς συναλλαγματικών ισοτιμιών όπου ζήτησε την υποστήριξη του ιρανικού λαού για να είναι επιτυχημένη η νέα εφαρμογή. 

Ο Χιμμετί σημείωσε ότι βρίσκονται σε οικονομικό πόλεμο με τις ΗΠΑ όπου ανέφερε ότι το Ιράν για να ζουν με άνεση οι Ιρανοί είναι σε αντίσταση κατά των διεθνών πιέσεων.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής τράπεζας του Ιράν ζήτησε από τους Ιρανούς να βοηθήσουν τη χώρα και να μεταφέρουν στις τράπεζες τα ξένα νομίσματα με σκοπό να μην επιτρέπεται η υπερβολική αύξηση των συναλλαγματικών ισοτιμιών.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »