ΔΑΓΚΩΝΕ ΚΟΣΜΑΚΗ Η ΤΑΜΙΑΣ ΤΟΥ Τ.Τ …

by on 10 June 2013
Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, έκαναν φτερά από λογαριασμούς πελατών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στο Αγρίνιο, μέσα σε τρία χρόνια,  όπως αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Μια ταμίας 41 ετών του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος,η οποία κατηγορείται ότι, από το 2010, εκμεταλλευόμενη την θέση της, υπεξαίρεσε συνολικά 684.193,68 ευρώ, από λογαριασμούς πελατών συνελήφθη από την αστυνομία 

Η διερεύνηση της υπόθεσης έγινε μετά από καταγγελία της διεύθυνσης του Τ.Τ., η οποία μετά από εσωτερικό έλεγχο στο υποκατάστημα διαπίστωσε ότι υπήρχαν ενδείξεις για υπεξαίρεση χρημάτων από λογαριασμούς. Για το λόγο αυτό μετέβη στο Αγρίνιο κλιμάκιο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων και ύστερα από έρευνες προέκυψαν στοιχεία σε βάρος της 41χρονης ταμία, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απάτη με υπολογιστή, ψευδή βεβαίωση, υπεξαίρεση στην υπηρεσία και της νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές πράξεις. 

Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, η 41χρονη υπάλληλος, λόγω της θέσης της και έχοντας πρόσβαση στο μηχανογραφικό σύστημα της τράπεζας, επέλεγε λογαριασμούς πελατών και κυρίως ατόμων μεγάλης ηλικίας που δεν είχαν τη δυνατότητα για συνεχή προσέλευσή τους στη τράπεζα για συναλλαγές και ενημέρωση και προεξοφλούσε τις προθεσμιακές καταθέσεις, πλαστογραφώντας τις υπογραφές τους αλλά και τις υπογραφές των αρμόδιων στελεχών της τράπεζας που διεκπεραίωναν τέτοιες τραπεζικές εργασίες, καταφέρνοντας έτσι να υπεξαιρεί συστηματικά τα χρηματικά ποσά που είχαν κατατεθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς. Σημειώνεται, ότι η 41χρονη για να συγκαλύψει τις ενέργειες της και με σκοπό να τη μελλοντική ιδιοποίηση των ποσών, τα κατέθετε είτε στον προσωπικό λογαριασμό μισθοδοσίας της είτε σε νέους λογαριασμούς των παθόντων πελατών, τους οποίους είχε δημιουργήσει πλαστογραφώντας τις υπογραφές τους. Από την Αστυνομία εξετάζεται η εμπλοκή στην υπόθεση και δύο άλλων ατόμων.

 Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι της συλληφθείσας στο Αγρίνιο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

32 βιβλιάρια τραπεζικών λογαριασμών, από τα οποία τα 16 φέρουν στοιχεία διαφορετικών δικαιούχων, ενώ τα υπόλοιπα 16 έχουν εκδοθεί στο όνομά της από διάφορες άλλες τράπεζες.

Πλήθος παραστατικών τραπεζικών συναλλαγών με στοιχεία διαφόρων προσώπων.

Πλήθος αιτήσεων πληρωμής και αντίτυπα για βεβαίωση κέρδους από πρακτορεία στοιχημάτων.

Ένα ημερολόγιο στο οποίο αναγράφονταν τα ονοματεπώνυμα των πελατών της τράπεζας, πού έπεσαν θύματα της 41χρονης και στοιχεία των λογαριασμών τους.

Οι συλληφθείσα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.

Από την ΕΛ.ΑΣ υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, καθ’ όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210 – 8779700.