ΓΚΟΡΤΣΟΣ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ;

by on 18 October 2013
 Tου “Αλιέως”
Υπάρχει ακόμη πρόβλημα ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα παραδέχτηκε ο γ.γ της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών, Χρήστος Γκόρτσος μιλώντας σε επιτροπή της Βουλής.

Ελα βρε κ. Χρήστο, τι είναι αυτά που λες!

  Όμως ο γ.γ είπε και κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον, καινοφανές πως δηλαδή για να επαναχρηματοδοτηθεί η πραγματική οικονομία, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να επιστρέψουν περισσότερες καταθέσεις στις τράπεζες. Δηλαδή κύριε γενικέ γραμματέα όσο οι πολίτες κρύβουν τα χρήματα τους σε σεντούκια, σε στρώματα και παπλώματα (*) και δεν εμπιστεύονται το τραπεζικό σύστημα ΔΕΝ θα ξανανοίξει η στρόφιγγα των δανειοδοτήσεων; Και σιγά μην ανακάμψουν από τα 162-165 δις ευρώ οι καταθέσεις έτσι όπως εξελίσσεται η κατάσταση. 

    Και τότε κοτζάμ πρωθυπουργός, ο Αντ. Σαμαράς, ο οποίος μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έλεγε πως  ξεκινά (**) η σταδιακή ενίσχυση της ρευστότητας δεν ήξερε τι έλεγε, δεν ήταν καλά ενημερωμένος ή μήπως οι τραπεζίτες του έπαιξαν παιχνίδι. Τι στο καλό άδειασμα του ίδιου του πρωθυπουργού είναι αυτό κ. γ.γ της ΕΕΤ.

  (*) παροιμιώδης πλέον η δήλωση- προειδοποίηση του Γ. Στουρνάρα για τα…20 + δισάκια που κρύβουν οι νοικοκυραίοι.


(**)  να ενισχύσουν την ρευστότητα της αγοράς ζήτησε ο Αντ. Σαμαράς από τους διοικητές των Εθνικής, Alpha Bank, Πειραιώς και Eurobank στη συνάντηση, που είχαν στο Μαξίμου. Οι τράπεζες θα πρέπει να συμβάλλουν οριστικά στην ενίσχυση της ρευστότητας και στην ανάκαμψη της οικονομίας μετά την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έλεγε στις 16 Ιουλίου.


     Όση ρευστότητα έχετε δει είτε πρόκειται να δείτε τους αμέσως επόμενους μήνες lobbystaράδες γράψτε μας.


Η καλύτερα στείλετε το μήνυμα σας στο Μαξίμου και στην ΕΕΤ (Αμερικής 21Α- 106.72, τηλ. 210.33.86.500 & hba@hba.gr