Γιώργος Μπόμπολας: «Θα τιμωρήσω σκληρά τον Βενιάμη, γιατί είναι ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ»

by on 6 April 2021

Αργά χθες το απόγευμα και από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, ο Γιώργος Μπόμπολας δηλώνει πρόθυμος να απαντήσει, αλλά και να δώσει συνέχεια στη νομική κόντρα του με τον Θόδωρο Βενιάμη

Άλλωστε, οι βαρύτατοι χαρακτηρισμοί σε βάρος του Προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, που εμπεριέχονται στο «καυτό» εξώδικο του επιχειρηματία, δημιούργησαν ιδιαίτερη αίσθηση.

«Άκουσέ με», λέει με τη γνώριμη μπάσα φωνή του ο Γιώργος Μπόμπολας. «Εγώ είμαι 93 ετών και στη ζωή μου δεν έχω κάνει κακό σε άνθρωπο. Όμως τώρα τον Βενιάμη δεν θα τον αφήσω έτσι. Με έκλεψε.

Είναι μεγάλος απατεώνας. Αν δεν επανορθώσει και δεν δεχτεί να συμβιβαστεί και να μου επιστρέψει τα 38,8 εκατ. δολάρια που με ζημίωσε, θα τον κυνηγήσω μέχρι τέλους δικαστικά.

Θα τον τιμωρήσω σκληρά όπως του πρέπει. Εμένα, στην ηλικία μου, δεν με ενδιαφέρουν τα λεφτά. Να τιμωρηθεί με ενδιαφέρει που με έκλεψε».

Καθώς από το εξώδικο κατά Βενιάμη έχουν παρέλθει σχεδόν έξι μήνες και κινήσεις προς την κατεύθυνση του εξωδικαστικού συμβιβασμού δεν έχουν γίνει, η δικαστική συνέχεια μοιάζει αναπόφευκτη.

Με τον Αλέξη Κούγια να έχει λάβει εντολή Μπόμπολα για την κατάθεση μήνυσης για κατάχρηση και αγωγής για δικαιοπραξία, κατά του Προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

Πώς όμως συνέπλευσαν επιχειρηματικά τα δύο αυτά ηχηρά ονόματα που κατέληξαν τώρα να είναι «στα μαχαίρια»;

Το χρονικό της μεγάλης διαμάχης

Ο Γιώργος Μπόμπολας λέει: «Εγώ δεν έκανα την πρώτη μου κίνηση στη ναυτιλία με τον Βενιάμη. Από τη δεκαετία του ’80 είχα πάρει τέσσερα μικρά βαπόρια, που μετά από χρόνια τα πούλησα. Ξέρεις ποιο είναι το μεγάλο «όπλο» της ναυτιλίας;

Ότι μπορείς να βγάλεις λεφτά χωρίς να σε ξέρει κανείς. Στις άλλες μπίζνες, αν τa πας καλά, γίνεται αμέσως δακτυλοδεικτούμενος…

Λοιπόν εγώ τον Βενιάμη δεν τον γνώριζα. Ήρθα σε επαφή μέσω του μεγάλου μου γιου μου, του Φώτη, που τον ήξερε.

Έτσι, το 2007, με έπεισε και δέχθηκα να προχωρήσουμε από κοινού στην αγορά τεσσάρων πλοίων, όπου η δική μου συμμετοχή ήταν στο 50%, ενώ την πλήρη διαχείρισή τους την είχε εταιρεία του Βενιάμη.

Εγώ τότε είχα τις δικές μου ασχολίες και δεν ήμουν καθημερινά πάνω από τη συμφωνία που κάναμε.

Με το κόστος της ναυπήγησης των πλοίων να καλύπτεται κατά περίπου 80% από τραπεζικά δάνεια και το υπόλοιπο 20% από δικά μας κεφάλαια.

Μάλιστα τότε, για τα κόστη της αγοράς των πλοίων αλλά και για το ποιόν του Βενιάμη, είχα ρωτήσει κι έναν συνεργάτη μου, αλλά όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων αυτός με παραπλάνησε.

Για να μην τα πολυλογώ, από την εκμετάλλευση των πλοίων ερχόντουσαν μόνο ζημιές, αλλά ο Βενιάμης με κοίμιζε λέγοντάς μου να μην ανησυχώ και ότι στο τέλος θα βγω κερδισμένος.

Εν τέλει τα πλοία πουλήθηκαν, μόνο και μόνο για να αποπληρωθούν τα δάνεια. Χωρίς εγώ να εισπράξω τίποτα.

Και σαν να μην έφτανε αυτό με έπεισε να κάνουμε μια νέα κίνηση με την αγορά δύο νέων πλοίων. Εγώ συνέχεια να βάζω λεφτά, χωρίς κανένας όφελος όπως αποδείχθηκε.

Γιατί όταν αποφάσισα να εξακριβώσω τι συμβαίνει, διαπίστωσα ότι αυτός ο άνθρωπος είχε στήσει το όλο σχέδιο για να κλέψει.

Παίρνοντας μεγάλα ποσά από τα έξοδα διαχείρισης, που για παράδειγμα και μόνο, οι δικές του διαχειρίστριες εταιρείες είχαν πάρει πάνω από 22 εκατ. δολάρια, στη φάση της κατασκευής των πλοίων.

Όταν τελικά του πούλησα τις μετοχές, μου επέστρεψε 3 εκατ. δολάρια, ενώ εγώ είχα εισφέρει 41,8 εκατ. δολάρια.

Όλο αυτό το «κόλπο» που στήθηκε σε βάρος μου, εγώ δεν υπάρχει περίπτωση να το αφήσω έτσι.

Θα το πάω μέχρι τέλους, αν δεν θελήσει να συμμορφωθεί απέναντί μου και να καλύψει τη ζημιά που μου έκανε».

Ο Γιώργος Μπόμπολας ακούγεται εξοργισμένος. Αλλά χωρίς διάθεση να σταματήσει τις χειμαρρώδεις αναφορές του κατά Βενιάμη: «Εγώ δεν πιστεύω ότι είμαι το πρώτο και μοναδικό του «θύμα».

Ποιος ξέρει τι άλλα έχει κάνει και σε ποιους. Ένα θα πω: όταν είπα για την εμπλοκή μου με τον Βενιάμη στον μεγάλο νομικό Τρύφωνα Κουταλίδη, λίγο πριν φύγει από τη ζωή, ξέρεις τι μου απάντησε;

Γιώργο, σου εύχομαι να πάρεις πίσω τα μισά λεφτά σου, αν και δεν το βλέπω…».

Για τους μύδρους Μπόμπολα κατά Βενιάμηζητήσαμε από τον νομικό παραστάτη του Προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, μια επίσημη τοποθέτηση.

Η απάντηση που λάβαμε ήταν ότι «δεν κάνουμε καμία δήλωση».

mononews.gr