ΓΙΩΡΓΗ ΤΑ ΕΜΑΘΕΣ ΤΑ ΝΕΑ ; ΑΓΩΓΗ ΤΑΜΕΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤτΕ ΓΙΑ ΤΟ PSI…

by on 1 March 2017

Συζητήθηκε ήδη την Πέμπτη στο Πρωτοδικείο Αθηνών η προσφυγή από το ΕΤΕΑΠΕΠ

Νομικούς μύδρους για τη διαχείριση των αποθεματικών των Ταμείων, και κυρίως για το οικειοθελές «κούρεμα» που αυτά υπέστησαν από το διαβόητο PSI, εξαπέλυσαν την περασμένη Πέμπτη οι εκπρόσωποι του ΕΤΕΑΠΕΠ (Επαγγελματικό Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Εταιριών Πετρελαιοειδών), το οποίο υπέστη τεράστια οικονομική ζημιά. Η πρώτη αγωγή κατά της Τραπέζης της Ελλάδος συζητήθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών και είναι ουσιαστικά η πρεμιέρα ενός δικαστικού αγώνα χωρίς συμπαραστάτες από τα μεγάλα Ταμεία ή το υπουργείο Απασχόλησης κατά του PSI.

Η αγωγή αφορά τη ζημιά των αποθεματικών του Ταμείου του κατά τη διαχείρισή τους και με αυτήν ζητούν 8.000.000 ευρώ. Μάλιστα, ο δικηγόρος Γιάννης Κυριακόπουλος, το γραφείο του οποίου χειρίζεται την υπόθεση, αποκάλυψε ότι την περίοδο που «όλα τα ασφαλιστικά ταμεία υπέστησαν συντριπτικές ζημιές, τα κύρια και επικουρικά Ταμεία του προσωπικού της υπήχθησαν στην αρμοδιότητα της ΤτΕ και άρα διέλαθαν του “κουρέματος” – τα μόνα που το πέτυχαν αυτό, όπως θριαμβολογούν οι ίδιοι μέσω των ιστοσελίδων των ασφαλιστικών ταμείων τους». Ο κ. Κυριακόπουλος υπήρξε διευθύνων σύμβουλος (κατά την επίμαχη περίοδο του PSI) της ΑΕΔΑΚ Ασφαλιστικών Οργανισμών, αφού ήταν προσωπική επιλογή της τότε υπουργού Εργασίας Φάνης Πετραλιά και του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για να αποφευχθούν περιστατικά όπως με τα δομημένα ομόλογα.

Μάλιστα, παρά τις έντονες αντιδράσεις της ΤτΕ, κατέθεσε ως μάρτυρας και επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «η ΤτΕ και η διαχειριστική ομάδα της του Κοινού Κεφαλαίου γνώριζαν επακριβώς τους κινδύνους που ελλόχευαν στα αποθεματικά των ασφαλιστικών φορέων, που ευρίσκονταν στην εκ του νόμου “εν λευκώ” διαχείρισή τους ήδη από το 2008, όπως εξαντλητικά έχει επιχειρηματολογήσει ο ίδιος ο τέως διοικητής Γιώργος Προβόπουλος στο “Χρονικό της Μεγάλης Κρίσεως”, ήδη αναρτημένο στον ιστότοπο της αντιδίκου, όπου μάλιστα σημειώνει εμφατικά ότι “το κούρεμα των αποθεματικών ήταν αχρείαστο”».

Dimokratianews – Παν. Στάθης