ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΝΟΜΟ, ΓΙΑ ΤΑ ΞΕΝΑ FUNDS, ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΓΙΝΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΑΠΟΙΚΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ !!!

by on 15 Δεκεμβρίου 2015

Το μόνιμο επιχείρημα της κυβέρνησης του τελευταίους μήνες, είναι πως κάνει σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα. Δυστυχώς γι΄αυτή, έγινε το «ατύχημα» που αποδεικνύει το ακριβώς αντίθετο. Συγκεκριμένα:

Πριν ένα μήνα, ψηφίστηκε από την κυπριακή Βουλή το ίδιο ακριβώς νομοσχέδιο

http://www.moh.gov.cy/mof/gpo/gpo.nsf/All/5F1A934FA0BA8B75C2257F0A0031DC1E/$file/4541%2027%2011%202015%20PARARTIMA%201o%20MEROS%20I.pdf

που συζητείται σήμερα στην ελληνική Βουλή

http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c8827c35-4399-4fbb-8ea6-aebdc768f4f7/9420703.pdf

για τις εταιρείες διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Τα δύο κείμενα, στο μεγαλύτερο μέρος τους είναι ίδια, γεγονός που αποδεικνύει πως έχουν συνταχθεί από την τρόικα και έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά σε συνεργασία με τα διάφορα πρόθυμα δικηγορικά γραφεία. Στο κυπριακό νομοσχέδιο όμως υπάρχουν ορισμένες αλλαγές, που δεν υπάρχουν στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που αποδεικνύουν πως στην Κύπρο έγινε τουλάχιστον μία στοιχειώδες διαπραγμάτευση. Συγκεκριμένα:

  • Για λόγους εθνικού συμφέροντος μπορεί η Κεντρική Τράπεζα να αρνηθεί σε συγκεκριμένο νομικό πρόσωπο, ή άτομα να αποκτήσει μία τέτοια εταιρεία.

  • Γίνεται συγκεκριμένη αναφορά στον ορισμό των ποινικών αδικημάτων που μπορεί να υποπέσουν οι εταιρείες διαχείρισης των δανείων.

  • Προβλέπεται πως οι εταιρείες διαχείρισης των δανείων μπορούν να γίνουν και με δημόσια κεφάλαια.

  • Προβλέπεται ανώτατο όριο του 1.000.000€ για το οποίο εφαρμόζεται ο συγκεκριμένος νόμος.

  • Πριν από την πώληση του όλου ή μέρους των πιστωτικών διευκολύνσεων, οι δανειολήπτες και οι εγγυητές τους, αν το επιθυμούν, δύναται εντός χρονικής περιόδου σαράντα πέντε (45) ημερών, να υποβάλουν πρόταση εξαγοράς της υπό πώληση πιστωτικής διευκόλυνσης.

  • Εκτός αν προβλέπεται διαφορετικά στη σύμβαση πιστωτικής διευκόλυνσης, δικαιοδοσία για εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος Nόμου έχουν τα επαρχιακά δικαστήρια της Δημοκρατίας.

  • Δεν γίνεται καμία αναφορά για εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών.

Υπάρχουν και άλλες μικροδιαφορές, στο ελληνικό όμως νομοσχέδιο η ασυδοσία των εταιριών διαχείρισης των δανείων είναι ξεκάθαρη.

Η τρόικα και οι τραπεζίτες μπορούν να νομοθετούν ότι θέλουν.

Η κυβέρνηση αποκρύπτει πως υπάρχει ίδιο νομοσχέδιο στην Κύπρο για να μην αποκαλυφθούν οι διαφορές που υπάρχουν.

Φυσικά οι καλοταϊσμένοι από τις τράπεζες δημοσιογράφοι δεν αναφέρουν τίποτα !!!

Υπέβαλε λοιπόν το νομοσχέδιο η κυβέρνηση  με την διαδικασία του κατεπείγοντος για έναν και μόνο λόγο:

Για να περάσουν καλά Χριστούγεννα οι τραπεζίτες, έλληνες και ξένοι.

Οι βουλευτές που θα το υπερψηφίσουν το νόμο για τα σπίτια των ελλήνων, δεν θα πρέπει να νιώθουν καθόλου τύψεις. Θα πρέπει να είναι ψυχροί εκτελεστές, ακόμα και αν γνωρίζουν πως θα έχουν την κατάρα όλων των αγέννητων ελλήνων.

ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ !!!

Be the first to comment!
 
Leave a reply »