ΓΙΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΞΑΜΒΛΩΜΑ ΚΑΙ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Ο ΟΡΟΣ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ «ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ» ΤΡΑΠΕΖΕΣ

by on 19 Μαρτίου 2019

Πολλοί με ρωτούν τι σημαίνει εξάμβλωμα, όρος που χρησιμοποιώ συχνά στις αναρτήσεις μου και τι σχέση έχει ο όρος αυτός με τις τράπεζες.

Μια λοιπόν, εγκυκλοπαιδικής μορφής, επεξήγηση…

Χρησιμοποιούμε πολλές φορές από εδώ τον όρο «εξαμβλώματα» για να περιγράψουμε με μία και μόνο λέξη τις τράπεζες, ξέρετε αυτές  τις συστημικές, που όπως μας λένε τα άλλα εξαμβλώματα οι τραπεζίτες και τα θυμιατά τους,  αν δεν υπάρχουν αυτές, δεν θα υπάρχει και χώρα.

Ο όρος από την Βικιπαίδεια – Βικιλεξικό επεξηγείται ως :  «απόβγαλμα,  απόρριγμα, έκτρωμα, κάτι που είναι τερατόμορφο, κάτι που είναι τόσο άσχημο, απαράδεκτο, τερατώδες, ώστε να προκαλεί αποστροφή»

Πραγματικά δεν υπάρχει πιο εύστοχος όρος από αυτόν, για να περιγραφεί ο ρόλος και η παρουσία αυτών των «ευαγών ιδρυμάτων» και τα έργα τους , σε αυτή την πολύπαθη χώρα.

Και για να γίνουμε πιο σαφείς

Τράπεζα, κατά την Βικιπαίδεια-Βικιλεξικό πάντα, ονομάζεται μία επιχείρηση, η οποία ασχολείται με χρηματικές και πιστωτικές συναλλαγές. Ανάλογα με το είδος της μπορεί να δέχεται καταθέσεις, να χορηγεί δάνεια, να φυλάσσει και να διαχειρίζεται αξιόγραφα, να αναλαμβάνει την πληρωμή για λογαριασμό του πελάτη.

Αυτός είναι ο βασικός ρόλος τους, σε μια σύγχρονη οικονομία και χώρα

Ενώ λοιπόν οι τράπεζες,  πράγματι έχουν σημαντικό ρόλο σε όλες τις οικονομίες του κόσμου, εδώ στην χώρα μας τίποτα από όλα αυτά δεν επιτελούν  οι τράπεζες

Το μόνο ρόλο  που έχουν  εδώ και δέκα χρόνια, είναι να απορροφούν πολύτιμα δημόσια κεφάλαια και να τα εξαϋλώνουν σε χρόνο dt….. και το μόνο έργο που επιτελούν είναι να κάνουν τον εισπράκτορα του κράτους και να κυνηγούν τους εξαθλιωμένους πολίτες για να τους πάρουν  τα σπίτια τους και τους μικρο-επιχειρηματίες και τους πάρουν τις περιουσίες τους.

Και σιγά σιγά γίνεται φανερός και ο καταληκτικός ρόλος που έχουν αναθέσει οι δανειστές στα εξαμβλώματα, ο οποίος είναι μοναδικός και αποκλειστικός !!!! να γίνουν τα ΝΕΚΡΟΤΑΦΙΑ που θα ενταφιάσουν τα  περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων (ιδιωτών και επιχειρήσεων). Ιδιαίτερα δε των αξιόλογων ακινήτων και όχι μόνο σπιτιών, αλλά αγροτικών εκτάσεων, ξενοδοχειακών μονάδων, μονάδων ηλιακής και αιολικής ενέργειας, μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας, οργανωμένων αποθηκευτικών χώρων, μαρίνων, νταμαριών εξόρυξης μεταλλευμάτων και μαρμάρων, παραθεριστικών συγκροτημάτων και ότι άλλο αξιόλογο υπάρχει ανά την επικράτεια,  τα οποία θα παραδώσουν στην συνέχεια στους προστάτες τους, έναντι πινακίου φακής, για να τις σώσουν για μια ακόμα φορά ……μόνο που αύτη τη φορά, ΣΤΟ ΤΖΑΜΠΑ, δεν θα συμμετέχουν  οι Έλληνες που έχουν βάλει ένα σκασμό κεφάλια,  αλλά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ οι δανειστές και οι προστατευόμενοι τους.

Μας επέβαλαν να της συντηρούμε τόσα χρόνια, ενώ ήταν πτωχευμένες, αλλά όχι από χρήματα των θεσμών ή των δανειστών, αλλά από δημόσιο χρήμα που μας δάνειζαν οι δανειστές και το χρωστάμε, για να τις συντηρούμε εμείς  με πολύτιμο φορολογικό αίμα των Ελλήνων πολιτών.

Τις  ανακεφαλαιοποιήσαμε  τόσες φορές, δεν σώθηκαν, δεν έδωσαν ούτε σεντς στην οικονομία, δεν κούρεψαν κανένα δάνειο πολίτη ή μικροεπιχειρηματία, πέραν μερικών ημετέρων μεγαλοεπιχειρηματιών   και ακόμα συντηρούμε  τους υπηρέτες των θεσμών και των δανειστών, εις βάρος της οικονομίας και των Ελλήνων, για να καταφέρουν να φέρουν εις πέρας τον νέο ρόλο τους, ο οποίος είναι και ο σημαντικότερος και θα μείνει στην ιστορία, ως η μεγαλύτερη και μοναδική  «άλωση» ακίνητης και κινητής περιουσίας πολιτών,  που έχει ποτέ συμβεί στον κόσμο ολόκληρο.

Αυτή λοιπόν η εκτρωματική παραλλαγή τραπεζών, η οποία έχει δημιουργηθεί, συστηματικά και με οργανωμένο σχέδιο στη χώρα μας και δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο, περιγράφεται μονολεκτικά, με όλη την σημασία της λέξης ΩΣ «ΕΞΑΜΒΛΩΜΑ» : » απόβγαλμα, απόρριγμα, έκτρωμα κάτι που είναι τερατόμορφο κάτι που είναι τόσο άσχημο, απαράδεκτο, τερατώδες, ώστε να προκαλεί αποστροφή»

Όπως ακριβώς ορίζει τον όρο  η Βικιπαίδεια – Βικιλεξικό

…για σας που αναρωτιέστε τι σημαίνει εξάμβλωμα και τι σχέση έχει ο όρος αυτός με τις Ελληνικές «συστημικές» τράπεζες…

Be the first to comment!
 
Leave a reply »