ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟΝ NETANYAHU !

by on 14 July 2014

Της Κρίστη Μιχαλούδη

Γίνεται από την προηγούμενη εβδομάδα ένα απίστευτο πανηγυράκι με τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στην λωρίδα της Γάζας. Τα social media εν γένει έχουν λάβει την θέση τους και τροφοδοτούν την κοινή γνώμη με φωτογραφίες αμάχων Παλαιστινίων να χάνουν τα σπίτια τους και τις οικογένειές τους. Η διεθνείς κοινή γνώμη εκφράζεται μέσα από πορείες και καταδικάζει το Ισραήλ ενώ ο Πρόεδρος της χώρας λέει ότι δεν πρόκειται να σταματήσει και σκέφτεται και το ενδεχόμενο χερσαίας εισβολής. Οι Άραβες κάνουν κατά το γνωστό ησυχία και η Αμερική λέει για διπλωμάτια, για κατάπαυση του πυρός κλπ κλπ κλπ….

Για πρώτη φορά στα χρονικά θα συμφωνήσω με τον Netanyahu. Το θέμα της Hamas πρέπει να τελειώνει. Η οργάνωση ως πνευματικό παιδί της Μουσουλμανικής Αδελφότητας πρέπει να αποδεκατιστεί. Το συντομότερο. Αν δεν ξεκαθαρίσει η Παλαιστίνη από οποιαδήποτε οργάνωση η οποία δημιουργεί καταστάσεις τρόμου ανάλογα με το πότε έχει πυραύλους τότε ο Abbas ως πρόεδρος της Παλαιστίνης δεν θα μπορέσει ποτέ να διαπραγματευτεί σοβαρά με τον Ισραήλ. Εννοείτε ότι το Ισραήλ δεν έχει κανέναν λόγο ούτε να προχωρήσει σε κατάπαυση πυρός ούτε να διαπραγματευτεί το οτιδήποτε. Ανεξάρτητα με ό,τι άλλο, καλά κάνει.

Οι Άραβες κατά το γνωστό τους κάνουν ησυχία γιατί πολύ απλά ο Bibi τους κάνει τρελή χάρη χτυπώντας την Hamas. Μετά από τόσο αγώνα η Αίγυπτος κατάφερε να ξεκαθαρίσει την Αδελφότητα και στην Συρία ο Assad ακόμα παλεύει. Αν το Ισραήλ καταφέρει πλήγμα στην Hamas τότε η Αδελφότητα δεν θα έχει άλλο πάτημα στην περιοχή.

Επίσης, για πρώτη φορά θα συμφωνήσω με τον IDF, τον στρατό του Ισραήλ ότι η Hamas χτυπάει εκτός από το Ισραήλ και την Γάζα. Σίγουρα η προπαγάνδα είναι και από τις δύο πλευρές αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά όσο παρουσιάζονται. Σίγουρα το Ισραήλ βομβαρδίζει αλλά πριν προειδοποιεί. Είναι αυτό αρκετό θα πει κάποιος ? Ναι είναι θα απαντήσω, γιατί στην Γάζα ξέρουν που είναι οι αποθήκες της Hamas και ο Abbas αν ήθελε να προστατεύσει τον λαό του θα έπρεπε να απαγορεύει τις κατοικίες ή τα νοσοκομεία σε απόσταση αναπνοής από αυτές.

Ο λάθος στην όλη ιστορία – για να μην πω τα τελευταία χρόνια – είναι ο Abbas. Ο Netanyahu το τραβάει ναι σε πάρα πολλές περιπτώσεις αλλά ο σοβαρότατα λάθος πολιτικός με πολλές αθώες ζωές στον λαιμό του είναι ο Abbas.

Πριν με καταδικάσει ο όποιος ως φιλο-Ισραηλίτισα ας τσεκάρει την ιστορία των βομβαρδισμών των τελευταίων ετών καθώς επίσης και την στάση των Αράβων της περιοχής.

Και κάτι τελευταίο. Καμία συνοχή παίδες στα ελληνικά Μ.Μ.Ε. έτσι ? Επαφή με την πραγματικότητα 0. Δεν γίνεται καμάρια μου την μία μέρα να εκθειάζετε το Ισραήλ και τις επισκέψεις του Σαμαρά και δώσε επενδύσεις και πάρε ομίλιες και άλλα τέτοια φανταχτερά και από την άλλη να καταδικάζεται (ως υπερμέγιστοι γνώστες της πραγματικότητας) το τι γίνεται αυτή την στιγμή στην Παλαιστίνη και να διαλαλείτε το πόσο λάθος είναι το Ισραήλ.

Θα σας πάρει χαμπάρι κανένας και θα τρέχετε να τα μαζέψετε και δεν θα μπορείτε μετά.

Σημείωση Lobbystas: Κρίστη, Κeep Walking… You Are Incredible ! Αδελφούλη, Lobbysταρού έτσι;