ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ….

by on 24 July 2014

Της “Θείας” Δίκης

Παγκράτι – Κολιάτσου έχει γίνει βρε παιδιά, η απόσταση ΣΔΟΕ – Ευελπίδων. Αυτό το πόρισμα Καλούδη για την έγκριση της εξαγοράς του 31,3 % της Proton Bank από την Τράπεζα Πειραιώς στον Λ. Λαυρεντιάδη.

Μία που πήγε για να το αναλάβει η ανακρίτρια που χειριζόταν όλη τη δικογραφία του τραπεζικού σκανδάλου και μία που επέστρεψε με… άκαρπες προσπάθειες. Και τώρα δεν αποκλείεται να ξαναπάει αφού φυσικά ο τέως διοικητής της ΤτΕ. Γ. Προβόπουλος, περάσει μια βόλτα από το  γραφείο των οικονομικών εισαγγελέων ως ύποπτος τέλεσης της πράξης της συνέργειας σε κακουργηματική απιστία σε βάρος της δημόσιας περιουσίας.

Ο εισαγγελέας Καλούδης ανέφερε ενδεχόμενες ευθύνες της ΤτΕ για την εξαγορά, αφού μεταξύ άλλων:

1) Η αγορά της Proton Bank, κατά τη συνήθη πρακτική του Λ. Λαυρεντιάδη έγινε με δανεικά κεφάλαια.

2) Ο Λ. Λαυρεντιάδης δεν διέθετε επαρκή προσωπική ρευστότητα, ώστε να καλύψει μελλοντικές ανάγκες ρευστότητας της τράπεζας που αγόρασε.

Το εισαγγελικό έγγραφο εστάλη στην ειδική ανακρίτρια η οποία έλαβε κάποιες μαρτυρικές καταθέσεις σχετικά, χωρίς όμως να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα. Κάποιοι μίλησαν για πιέσεις, άλλοι για ανεπαρκή στοιχεία. Σε κάθε περίπτωση αναφορά στο πόρισμα Καλούδη δεν υπάρχει -κατά πληροφορίες- ούτε καν στο παραπεμπτικό βούλευμα για την Proton Bank.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς πάντως, φαίνεται πως το είχαν άχτι αυτό το πόρισμα και πλέον αναλαμβάνουν δράση. Για να δούμε πού θα καταλήξουν….