ΓΙΑΤΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Η ΔΙΚΗ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

by on 24 May 2020

Μόλις μια ώρα διήρκησε η ακροαματική διαδικασία της δίκης του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου με την κατηγορία της διαφθοράς, καθώς οι δικαστές αποφάσισαν τη διακοπή της.

Σε αναβολή οδηγήθηκε η δίκη του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου με την κατηγορία της διαφθοράς, έπειτα από μόλις μία ώρα ακροαματικής διαδικασίας.

Ο Νετανιάχου διατάχθηκε από το δικαστήριο να παρευρεθεί κατά την πρώτη ακρόαση, ώστε να ακούσει το συμπέρασμα της εισαγγελίας και να δηλώσει στο δικαστήριο αν κατανοεί τις κατηγορίες εναντίον του.

Έχει αποφασίσει ότι δεν θα χρειαστεί να είναι ξανά παρών μέχρι την παρουσίαση της απόδειξης, σύμφωνα με τοπικά ισραηλινά μέσα.

Κατά τη διάρκεια αυτής της σύντομης συνεδρίασης, οι συνήγοροι του Ισραηλινού πρωθυπουργού ζήτησαν να τους δοθεί χρονικό περιθώριο πολλών μηνών για να εξετάσουν τα αποδεικτικά στοιχεία σε βάρος του πελάτη τους.

Από την πλευρά της, η εισαγγελία ζήτησε να μπορέσουν να ακουστούν γρήγορα οι μάρτυρες της υπόθεσης.

Εν τω μεταξύ, ο Ισραηλινός δικηγόρος Eli Gervits είπε ότι η δίκη θα μπορούσε να συνεχιστεί για χρόνια, ειδικά όταν ο εναγόμενος δεν είναι υπό σύλληψη και όταν η φυλάκιση δεν έχει επιλεγεί ως περιοριστικό μέτρο.

Ο Νετανιάχου έχει αποτελέσει αντικείμενο πολλαπλών ερευνών για διαφθορά, συμπεριλαμβανομένων των ισχυρισμών ότι έλαβε ακριβά δώρα από διάφορους επιχειρηματίες, εξέδωσε νόμο που θα ωφελούσε μία από τις μεγαλύτερες εφημερίδες του Ισραήλ.