ΓΙΑΤΙ ΠΑΓΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. (Διαβάστε γιατί συντελείται ΕΓΚΛΗΜΑ και από ποιους)

by on 17 Δεκεμβρίου 2013

Όλοι αναρωτιούνται γιατί η κυβέρνηση αφήνει τους Έλληνες να παγώνουν, να χρησιμοποιούν τζάκια, ξυλόσομπες και μαγκάλια για να ζεσταθούν με αποτέλεσμα η ατμοσφαιρική ρύπανση να έχει φτάσει στα ύψη, ενώ και  τα  έσοδα από τους φόρους στα καύσιμα να έχουν καταρρεύσει. Είναι χαζοί η κυβερνώντες και η τρόικα;

Η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Είναι πάρα πολύ έξυπνοι και μεθοδικοί. Επαγγελματίες. Μοναδικός σκοπός τους, είναι να μας τα πάρουν όλα, με κάθε τρόπο χωρίς να ενδιαφέρονται για τις συνέπειες των πράξεών τους.

Η πικρή αλήθεια κρύβεται στα στοιχεία της Εισηγητικής Έκθεσης του Προϋπολογισμού 2014 (1) . Στην σελίδα 21 αναφέρονται τα παρακάτω:

 «Ειδικότερα ο περιορισμός του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου προέρχεται κυρίως από την μείωση των καθαρών πληρωμών για εισαγωγές καυσίμων κατά 2,1 δις ευρώ (ή 26,3%).»

Στην σελίδα 71 αναφέρονται τα παρακάτω:

«Η μεγάλη απώλεια εσόδων από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ) και ιδίως το ΦΠΑ στα καύσιμα, μετά την εναρμόνιση του ΕΦΚ πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης που οδήγησε στην πτώση της κατανάλωσης κατά 70% την περίοδο Οκτωβρίου 2012-Απριλίου 2013.

Έτσι από τον ΕΦΚ ενεργειακών προϊόντων και το ΦΠΑ πετρελαιοειδών  αναμένεται υστέρηση εσόδων ύψους 536 εκατ. Ευρώ έναντι των στόχων του επικαιροποιημένου ΜΠΔΣ 2013-2016.»

Τι σημαίνουν τα παραπάνω. Σκοπός  της τρόικας είναι η μείωση του ελλείμματος  ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, το οποίο με οικονομικούς όρους είναι κάτι το επωφελές για την ελληνική οικονομία. Η ύπαρξη  ελλείμματος για πολλά χρόνια εκτόξευσε το δημόσιο χρέος.

Η τρόικα όμως δεν βλέπει του Έλληνες ως ανθρώπους αλλά ως σκλάβους από τους οποίους προσπαθεί να βγάλει το μέγιστο δυνατό κέρδος.

Τα 2,1 δις που δεν έδωσαν οι Έλληνες για πετρέλαιο θέρμανσης , μένουν εντός της Ελλάδας και η τρόικα με τους χιλιάδες φόρους και έχουν ψηφιστεί καθώς και με τις κατασχέσεις που ετοιμάζονται θα τους τα πάρει όλα. Είναι άπληστοι.

Το ΙΟΒΕ τον Μάρτιο του 2012 (2) δημοσιοποίησε μελέτη με θέμα: «Η εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης  στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης» στην οποία στην σελίδα 31  μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα παρακάτω: Τα νοικοκυριά στην Ελλάδα καλύπτουν σημαντικό τμήμα των συνολικών ενεργειακών αναγκών τους με τη χρήση πετρελαίου θέρμανσης . Το 2009, το πετρέλαιο θέρμανσης κάλυψε το 44% των ενεργειακών αναγκών των νοικοκυριών..

Γνώριζαν λοιπόν οι κυβερνώντες που χτυπούσαν…

Τα όσα κάνει η τρόικα κάλλιστα μπορούν να χαρακτηριστούν ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας  το οποίο στο άρθρο 8 του Νόμου 3948 (ΦΕΚ 71/Α/5-4-2011) ορίζεται ως εξής:

«Όποιος στο πλαίσιο ευρείας ή συστηματικής επίθεσης κατά άμαχου πληθυσμού που κατευθύνεται ή ενθαρρύνεται από ένα κράτος ή μια οργάνωση που ασκεί οιονεί κρατική εξουσία σε ορισμένο τόπο:

…β) με σκοπό να καταστρέψει εν όλω ή εν μέρει έναν πληθυσμό επιβάλλει στον πληθυσμό αυτόν ή σε τμήμα του συνθήκες διαβίωσης πρόσφορες να προκαλέσουν την καταστροφή του…»

Ενώ γενοκτονία με τον ίδιο Νόμο ορίζεται ως :

«Όποιος με σκοπό να καταστρέψει εν όλω ή εν μέρει μια εθνική, εθνοτική, φυλετική ή θρησκευτική ομάδα ως τέτοια …. γ) επιβάλλει στην ομάδα συνθήκες διαβίωσης ικανές να προκαλέσουν την πλήρη ή μερική φυσική της εξόντωση.»

Δυστυχώς έχουν ψηφιστεί τόσοι νόμοι που απαλλάσσουν όλους τους υπευθύνους από κάθε είδους ευθύνες και δεν μπορούν να επέμβουν οι έλληνες δικαστές.

Τέλος θα περίμενε κανείς πως τα έσοδα των δύο μεγάλων πετρελαϊκών εταιριών της χώρας,   ΕΛΠΕ και  Motor Oil θα έπεφταν. Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική.

Σε λίγο καιρό η Ελλάδα θα είναι  μία από τις πρώτες χώρες στην εξαγωγή καυσίμων. Συγκεκριμένα (3)  οι εξαγωγές καυσίμων εκτοξεύτηκαν από περίπου 3 δισ. ευρώ το 2009 στα 4,95 δισ. ευρώ το 2010, στα 6,19 δισ. ευρώ το 2011 και στα 7,43 δισ. ευρώ το 2012, στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 12 ετών.

Για αυτούς βέβαια ο Στουρνάρας καταθέτει τροπολογίες για την διαγραφή των προστίμων τους. Ίσως να  σκέφτεται πως ο Βαρδινογιάννης και ο Λάτσης δεν θα έχουν λεφτά να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης και μπορεί να  παγώσουν…

 

(1)               http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c8827c35-4399-4fbb-8ea6-aebdc768f4f7/ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ-ΕΚΘΕΣΗ-ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ-2014.pdf

(2)               http://www.seepe.gr/site/files/Μελέτη%20ΙΟΒΕ%20για%20εξίσωση%20ΕΦΚ.pdf

(3)              http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113080251

Σχόλιο – ρεπορτάζ αναγνώστη ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ !

comments
 
Leave a reply »

 
 • Ανώνυμος
  17 Δεκεμβρίου 2013 at 23:09

  ΕΑΝ ΔΙΑΓΡΑΨΕΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΟΥΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ, ΟΠΩΣ ΜΕ ΜΠΑΛΑΜΟΥΤΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΤΕ , ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΓΩΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ….

  Απάντηση

 • Nikos
  20 Δεκεμβρίου 2013 at 11:21

  Οι δικαστες εχουν την εξουσια να καταργησουν νομους εαν τους κρινουν αντισυνταγματικους.Το γιατι δεν το κανουν το ξερουν αυτοι.Οι δικαστες ειναι πανω απο τους πολιτικους

  Απάντηση