ΓΙΑΤΙ Ο DOW JONES «ΔΕΙΧΝΕΙ» ΤΙΣ ΞΟΒΕΡΓΕΣ ΤΗΝ ΚΑΤΣΙΚΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΤΟΥΛΕΣ…

by on 3 December 2019

Τι είπε ο Τραμπ ; θα ήταν καλύτερα η συμφωνία με την Κίνα να γίνει μετά τις εκλογές του 2020…

Ίσως θα ήταν καλύτερο η συμφωνία με την Κίνα για τις διμερείς εμπορικές σχέσεις να συναφθεί μετά τις προεδρικές εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ, δήλωσε από το Λονδίνο ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σε μια δήλωση που οδήγησε τα futures των δεικτών του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης σε έντονα πτωτικές τάσεις.

“Από μια άποψη, μου αρέσει η ιδέα να περιμένω μέχρι μετά τις εκλογές για μια συμφωνία με την Κίνα, ωστόσο εκείνοι θέλουν μια συμφωνία τώρα και θα δούμε κατά πόσον μπορεί να επιτευχθεί μία σωστή συμφωνία”, ανέφερε ο Τραμπ μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου στο Λονδίνο.

Σε ερώτηση για το εάν θέτει κάποια προθεσμία για την επίτευξη συμφωνίας, ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους δήλωσε: “Δεν έχω θέσει προθεσμία, όχι… Από μια άποψη, θεωρώ ότι θα ήταν καλύτερο να περιμένω μέχρι μετά τις εκλογές, αν θέλετε να ξέρετε την αλήθεια”.

 Ο Τραμπ ανέφερε ακόμη ότι η συμφωνία ΗΠΑ – Κίνας για το εμπόριο εξαρτάται μόνον από έναν παράγοντα – κι αυτός είναι η βούληση του ίδιου.

“Πηγαίνουμε πολύ καλά με την Κίνα αυτή τη στιγμή και μπορούμε να τα πάμε ακόμη καλύτερα με μία και μόνη κίνηση”, ισχυριζόμενος παράλληλα ότι η οικονομία της Κίνας βιώνει τη χειρότερη χρονιά της εδώ και 57 χρόνια.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ακόμη ότι η Κίνα είχε θέση στο στόχαστρό της τους Αμερικανούς αγρότες, ενώ η κυβέρνηση του ίδιου αποφάσισε τη χορήγηση 28 δισ. δολ. μέσα σε περίοδο δύο ετών προκειμένου να εξασφαλίσει ότι η τσέπη των παραγωγών δεν θα πληγεί.

….όπερ έδει δείξαι 

Ότι το γκρέμισμα του Dow είναι δεδομένο ! Πρακτικά ο Ντόναλντ λέει…

Μάγκες πάμε για χαμηλά θα μείνουμε χαμηλά κάνα δυάρι χρόνια – παγκόσμια ύφεση – εκεί θα τα μαζέψουμε ΟΛΑ και θα πάμε για νεα υψηλά αρκεί να είμαι εγώ πρόεδρος !

Στη πράξη για εμάς εδώ, στην ελλαδίτσα, το μνμ είναι, ότι όποιος βάλει ξόβεργα – με ψιλά ξυλάκια έτσι – έχει την κατσικούλα του και λίγες κοτούλες θα επιβιώσει…

Συνεχίζεται…