ΓΙΑΤΙ Ο ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΣΕ Μ’ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΚΑΙ ΒΑΠΟΡΙΑ ΨΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ…

by on 13 November 2018

Προσχέδιο με το σενάριο της επιβολής δασμών στις εισαγωγές αυτοκίνητων από την Ε.Ε. φέρεται να κυκλοφορεί στον Λευκό Οίκο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο τρεις πηγές με γνώση επί του θέματος.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, ο πρόεδρος Τραμπ σχεδιάζει να συναντηθεί την Τρίτη με την ειδική ομάδα, η οποία είναι αρμόδια για ζητήματα εμπορίου.

Ο «ένοικος» του Λευκού Οίκου εκτιμάει ότι οι απειλές περί δασμών στις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες αποτελούν το μεγαλύτερο όπλο που διαθέτει, κάτι το οποίο αξιοποίησε και στην περίπτωση του Καναδά, εξασφαλίζοντας τη συναίνεση του Τζάστιν Τριντό για τον επαναπροσδιορισμό των όρων του συμφώνου NAFTA.

«Ο Τραμπ γνωρίζει ότι μόλις ξεκινήσει η συζήτηση για το ενδεχόμενο επιβολής δασμών στα αυτοκίνητα, ο Γιούνκερ θα πάρει το πρώτο αεροπλάνο και θα έρθει στην Ουάσιγκτον προκειμένου να διαπραγματευτεί» δήλωνε νωρίτερα στο Axios ανώτερος αξιωματούχος της Ε.Ε.

Σημειώνεται ότι Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες έχουν συμφωνήσει στο «πάγωμα» της επιβολής νέων περιοριστικών μέτρων, ενόσω βρίσκονται σε εξέλιξη οι διμερείς επαφές για τη μείωση ή την κατάργηση των δασμών στο διατλαντικό εμπόριο.