ΓΙΑΤΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΥΠΕΞ;

by on 31 July 2015

…..Η εξέταση των αντανακλαστικών στον άνθρωπο από έναν γιατρό γίνεται ως εξής. θα εξετάσει τα αντανακλαστικά των τενόντων στους καρπούς, στο εμπρός και το πίσω μέρος των γονάτων και στους αστραγάλους. Αν τα νεύρα από το νωτιαίο μυελό προς τους μυς και αντιστρόφως λειτουργούν σωστά, το αιφνίδιο τέντωμα ενός μυϊκού τένοντα που χτυπιέται μ’ ένα σφυράκι από καουτσούκ θα κάνει το μυ να σφιχτεί. Αυτή η διαδρομή του νεύρου, γνωστή ως αντανακλαστικό τόξο, φυσιολογικά βρίσκεται υπό τον απόλυτο έλεγχο διεγέρσεων από τον εγκέφαλο. Αν εκλείψει αυτός ο έλεγχος, πράγμα που συμβαίνει με τη βλάβη του εγκεφάλου από εγκεφαλικό επεισόδιο, τα αντανακλαστικά γίνονται πολύ πιο απότομα από το σύνηθες. Όμως, όταν υπάρχει βλάβη των νεύρων που κατευθύνονται προς ή από το νωτιαίο μυελό, τότε δεν έχουμε αντανακλαστικό. Μια άλλη σημαντική εξέταση είναι εκείνη του αντανακλαστικού του πέλματος. Ο γιατρός χτυπάει γερά το πέλμα μ’ ένα αμβλύ όργανο και κοιτάζει προς ποια κατεύθυνση κινούνται οι άκρες των δαχτύλων. Κανονικά, τα δάχτυλα στρέφονται προς τα κάτω. Αν στρέφονται προς τα πάνω, αυτό είναι ένδειξη βλάβης των κινητικών νεύρων στο νωτιαίο μυελό ή τον εγκέφαλο, οπότε απαιτούνται και άλλα τεστ……

Ο Σόιμπλε, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε, μιλώντας σε συνέδριο στη Γερμανία, πρότεινε στον Τζακ Λιου να τους δώσει το Πουέρτο Ρίκο και οι ΗΠΑ να αναλάβουν την Ελλάδα! Αστειευόμενος ο Βόλφκανγκ Σόιμπλε έκανε μια πρόταση στον ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ Τζακ Λιου ο οποίος το τελευταίο διάστημα έκανε καθημερινές  δηλώσεις του ασκώντας πιέσεις στο θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Τώρα με την υπογραφή τον χάσαμε. Θα πήγε διακοπές !

Ο Γερμανός έκανε χιουμοράκι. Πέρασε στα παγκόσμια media ένα μήνυμα. Εξομοίωσε το Πουέρτο Ρίκο με την Ελλάδα !!!!!!

Ο Αμερικανός γέλαγε και εμείς εδώ το διασκεδάζαμε με έξυπνα σχόλια στο FB και στο Twitter.    

Τα αντανακλαστικά από το ΥΠΕΞ που έχει την ευθύνη μηδέν!!! Η βλάβη στον εγκέφαλο εμφανής.

Έπρεπε να αντιδράσει με πατριωτικές κορόνες η ψωροκώσταινα;

Όχι έπρεπε άμεσα να επιστρέψει το χιουμοράκι, όχι με ειρωνεία, αλλά με σκληρό αγγλοσαξονικό χαρακτήρα, πάντα με την σφραγίδα του ελληνικού «πνεύματος».    

Για να δει η παγκόσμια κοινότητα ότι, ότι και να συμβαίνει σε αυτό το τόπο τα αντανακλαστικά λειτουργούν στο 100%. Δεν παρουσιάζει καμία βλάβη ο εγκέφαλος !!!

ΓΙΑΤΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΥΠΕΞ;