ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΡΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ, ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ … που καταλήγουν στους πιστωτές μας.

by on 13 Μαρτίου 2014

Στις διατάξεις  του νόμου περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής περιλαμβάνετε και το τραπεζικό απόρρητο. Η οικονομική προστασία της ιδιωτικής ζωής ισχύει σε όλο το κόσμο. Το 2013 ο πρόεδρος της Ελβετίας Ueli Maurer υπερασπίστηκε το τραπεζικό απόρρητο και δήλωσε ότι είναι «συγκρίσιμο» με το ιατρικό απόρρητο και ότι «το κράτος πρέπει οπωσδήποτε να σέβεται την ιδιωτική σφαίρα» και δεν θα πρέπει να γνωρίζει «τι υπάρχει στον τραπεζικό λογαριασμό σας».

Η εξαιρέσεις είναι οριοθετημένες, σε ότι έχει να κάνει με την τρομοκρατία και το ξέπλυμα από παράνομες δραστηριότητες παγκοσμίως.

Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα πλέον όπου σύμφωνα με τον κώδικα φορολογικής διαδικασίας δεν υφίσταται το τραπεζικό απόρρητο. Πρακτικά αν σας δει η πρώην σύζυγος σας, να αγοράζετε τσιγάρα από το ψιλικατζίδικο με 100αρικο και σας καταγγείλει (παίρνοντας και bonus !) τότε οι «εντεταλμένοι υπάλληλοι» σας «ξεσκίζουν» τον τραπεζικό λογαριασμό σας.  

Σε αυτό το πλαίσιο, πάντα της υπέροχης χώρας που ζούμε, εκτιμώ, ότι κατά τον ίδιο τρόπο με τον οποίο δεν υφίσταται το τραπεζικό απόρρητο, έρχεται και η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Πρακτικά σας άκουσε μια φίλη της πρώην σας (που σας γούσταρε αλλά εσείς την φτύνατε και κάθεται πλάτη με εσάς στο café, όπου δεν την έχετε πάρει χαμπάρι) να λέτε στο τηλέφωνο στο φίλο σας τον χρυσοχόο, να περάσει να σας παραδώσει το δαχτυλιδάκι, για το νέο αμόρε καθώς και εκείνο το Rolexακι, το μεταχειρισμένο και να του δώσετε ενα χιλιαρικάκι, τότε η καταγγελία της πρώην σας, είναι σίγουρο, ότι θα αναφέρει «τον άκουσα στο τηλέφωνο να παραγγέλνει μονόπετρο και Rolex αξίας 10.000 ευρώ!»

Lobbystaραδες μου τα καλύτερα έρχονται.

Πάντα για τον προσδιορισμό, βεβαίωση και είσπραξη εσόδων του δημοσίου που καταλήγουν στους πιστωτές μας.

Θα με θυμηθείτε …      

Be the first to comment!
 
Leave a reply »