ΓΙΑΝΝΗ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΣΠΑΣΕΙ Η E.E ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΔΡΑΧΜΟΥΛΑ ή ΔΡΑΧΜΟΥΛΙΤΣΑ ;;;

by on 1 April 2020

“Ακόμη και νεοφιλελεύθεροι οικονομολόγοι τάσσονται πλέον υπέρ του ευρωομολόγου και συμμαχούν με κεϋνσιανιστές σύμφωνα με την DW.  Οι πολιτικοί ωστόσο προβάλλουν αντίσταση, είτε πρόκειται για την Άγκελα Μέρεκλ, είτε για τον υπουργό Οικονομικών Όλαφ Σολτς, είτε την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν”, σχολιάζει η εφημερίδα taz του Βερολίνου σε άρθρο με τίτλο: “Μεγάλο ζητούμενο η αλληλεγγύη” και παρατηρεί:

“Ο μεγάλος συνασπισμός στο Βερολίνο προκρίνει τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, με δύναμη πυρός 410 δις ευρώ, για τη στήριξη ορισμένων χωρών. Το σχέδιο ενεργοποίησης του ΕΜΣ είναι ωστόσο άκρως επικίνδυνο, διότι θα χωρίσει τις χώρες σε “καλές” και ”κακές”, από τη στιγμή που αναγκάζει κάποιες να ζητήσουν βοήθεια.

Η Γερμανία θα εμφανιζόταν σαν πρώτος και καλύτερος μαθητής, ενώ άλλες χώρες, όπως η Ιταλία ή η Ελλάδα ως αποβράσματα.

Οι χρηματαγορές θα θυμούνται για πάντα αυτό το μήνυμα και θα ζητούν υψηλότερα επιτόκια από τις αδύναμες χώρες της ευρωζώνης. Με συνέπεια η ευρωκρίση να συνεχίζεται στο διηνεκές. Μεγάλος χαμένος θα αναδεικνυόταν ωστόσο η Γερμανία, μιας και σήμερα οι καλύτεροι πελάτες της είναι οι χώρες της ευρωζώνης. Προς το παρόν όλα δείχνουν ότι ο κορονοϊός δεν σκοτώνει μόνο ανθρώπους, αλλά και την ΕΕ, η οποία δεν θα επιζήσει, αν ούτε και σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης δεν μπορεί να επικρατήσει πνεύμα αλληλεγγύης”.

Γιάννη στην περίπτωση που σπάσει η E.E  τι εισηγήσεις δέχεσαι από τους συνεργάτες σου, για την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα.

Θα πάμε σε δραχμούλα ή σε… δραχμουλίτσα ;

Συνεχίζεται