ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΥ,

by on 9 Δεκεμβρίου 2013

Του «Αλιέως»

ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΥ, σε έχουν, που σε έχουν στη…μπούκα, κάνεις και ΄ συ….ή μήπως ετοιμάζεις ΗΡΩΙΚΗ έξοδο?

  ή μήπως κάτι άλλο, με το οποίο σχετίζονται και παλιότερα δημοσιεύματα- προειδοποιήσεις του lobbystas.gr

Από τη μία οι Absentee Landlords της Εκάλης από την άλλοι οι…μυστήριοι του ΣΔΟΕ

ΔΕΝ τα βλέπω καλά τα πράγματα Γιάννη μου,

Διαβάζω στο in.gr πως ΄΄χαρακτήρισε συλλήβδην τους κατοίκους της Εκάλης  ο κ. Στουρνάρας με συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» της Κυριακής της 1.12.2013. Θα θέλαμε λοιπόν εντελώς επιγραμματικά να τον πληροφορήσουμε τα εξής: »Η Εκάλη είναι εδώ και πληρώνει κ. Υπουργέ εν αντιθέσει με κάποιους «τεχνοκράτες» αγνώστων απολαβών και φορολογικών υποχρεώσεων.

»Η Εκάλη είναι εδώ και πληρώνει:

-Πλασματικές αντικειμενικές αξίες της τάξεως των 4450 (;) / τ.μ.

-Τέλος Ακίνητης Περιουσίας επ’  αυτών -Τέλος Ακαλύπτων επ’ αυτών

-Φόρο Ακίνητης Περιουσίας επ’ αυτών -Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. επ’ αυτών

-Παράλογα Τέλη μεταβιβάσεων, γονικών παροχών κ.λ.π. επ΄ αυτών

-Δημοτικά τέλη σχεδόν διπλάσια των άλλων Δημοτικών Κοινοτήτων του ενιαίου Καλλικρατικού Δήμου Κηφισιάς.

-Δημοτικό φόρο

-Πετρέλαιο θέρμανσης σε παράλογες τιμές που εσείς επιβάλλατε και χωρίς να λαμβάνονται υπ’ όψιν τα λοιπά εισοδηματικά κριτήρια λόγω ιδιοκτησιών με αντικειμενική αξία μεγαλύτερης των 200.000 ευρώ.

-Την μη ύπαρξη εναλλακτικού τρόπου θέρμανσης γιατί στην περιοχή δεν λειτουργεί δίκτυο αερίου καυσίμου.

-Το κόστος βυτιοφόρου για αποχέτευση μεγάλου αριθμού ιδιοκτησιών γιατί το δίκτυο αποχέτευσης τώρα κατασκευάζεται.

»Επίσης πληρώνουμε παράλογα τέλη αποχέτευσης διότι η ΕΥΔΑΠ χρεώνει όσες ιδιοκτησίες συνδέονται με το δίκτυο της το νερό του ποτίσματος των κήπων ως αποχετευόμενο, ενώ προσεχώς θα πληρώνουμε και διόδια για να πάμε σπίτια μας.

»Εν τω μεταξύ εσείς κ. Στουρνάρα ως τεχνοκράτης και καθηγητής έχετε αποτύχει να:

-Εντοπίσετε και να φορολογήσετε τις δεκάδες offshore επιχειρήσεις που έχουν ως αποκλειστική δραστηριότητα την ιδιοκτησία ακινήτων.

-Να εκκαθαρίσετε και να στείλετε εγκαίρως τα εκκαθαριστικά του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας του 2010, 2011, 2012, και 2013 με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες να καλούνται να πληρώσουν μέσα σε δέκα μήνες φόρους 4 ετών.

-Να αναθεωρήσετε (μειώσετε) τις αντικειμενικές αξίες από το 2006.

-Να φορολογήσετε έστω και υποτυπωδώς την τεράστια φορολογητέα ύλη από αυτούς που κατ΄ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση φοροδιαφεύγουν σε βάρος των υπολοίπων.

-Να δώσετε πειστικές εξηγήσεις γιατί πρέπει να πληρώσει η Εκάλη απέναντι σε άλλες ακριβές περιοχές του λεκανοπέδιου όπως Καβούρι, Βουλιαγμένη, Ψυχικό, Φιλοθέη, Κολωνάκι κ.α. συντηρώντας αυτόν τον λανθάνοντα ρατσισμό έναντι των κατοίκων μιας περιοχής.

»Το μεγάλο δυστύχημα όμως κ. Υπουργέ είναι ότι ενώ εσείς μεθαύριο θα παρέχετε τις υπηρεσίες σας ως freelancer στην City Group στην Morgan Stanley ή σε κάποιο άλλον αξιοσέβαστο οργανισμό, η ιστορία θα σας χρεώσει την τελική υπογραφή για την εσκεμμένη φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης στην χώρα μας και ίσως και την εκλογές

 Ωωωωωχχχχ!

διαβάζω στο defencenet.gr, πως

εφοριακοί έκαναν «ντου» μέσω «Taxisnet» και «Elenxis» στα περιουσιακά στοιχεία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, προφανώς από περιέργεια να δουν πώς η φουκαριάρα η μάνα του τα βγάζει πέρα με 500 ευρώ το μήνα και από πού ο ίδιος αντλεί το θράσος να λέει ότι, «οι Έλληνες δεν υπερφορολογούνται». Στο στόχαστρο των εφοριακών μπήκαν τα οικονομικά στοιχεία όχι μόνο του κ. Στουρνάρα, αλλά ολόκληρης της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, συμπεριλαμβανομένων του αναπληρωτή υπουργού Χ. Σταικούρα, του υφυπουργού Γ. Μαυραγάνη, του γ.γ. Δημοσίων Εσόδων, Χ. Θεοχάρη και του γ.γ. Πληροφοριακών Συστημάτων Χ. Τσαβδάρη.

Η «επίθεση» έγινε λίγες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων από την κυβέρνηση ότι εφοριακοί έκαναν ψευδείς δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης μη δηλώνοντας πολυτελή ΙΧ, εισοδήματα και καταθέσεις.

Είναι προφανές ότι έχει ξεσπάσει «βεντέτα» μεταξύ κυβέρνησης και εφοριακών και είναι άγνωστο πώς θα καταλήξει.

Ωωωωωωχχχ! και ξανά ωωωωχχχχ!

Be the first to comment!
 
Leave a reply »