ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ OFF SHORE. ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΔΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ. ΝΑ ΔΩ ΤΟΤΕ ΤΙ ΘΑ ΛΕΣ …

by on 12 September 2013
Σε αποκαλύψεις για τους φορολογικούς παραδείσους όπου χιλιάδες εταιρείες προχωρούν σε ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος, προβαίνει ντοκιμαντέρ του γαλλογερμανικού τηλεοπτικού δικτύου Arte, όπου γίνεται αναφορά και στους λογαριασμούς που διατηρούν Έλληνες στην Ελβετία.Σύμφωνα με δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας Der Standard, που επικαλείται τα στοιχεία του ντοκιμαντέρ, οι καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών στην Ελβετία ανέρχονται σε περίπου 200 δισ. ευρώ.


Αναφορές γίνονται στις υπεράκτιες εταιρείες, για παράδειγμα στα νησιά Κέιμαν, όπου είναι «εγκαταστημένες» σε τετραώροφο κτήριο 18.000 τέτοιες εταιρείες ή στο Ντελαουάρε, όπου οι Αμερικανοί έχουν τη δική τους «φορολογική όαση», σε ένα κτήριο είναι καταχωρισμένες περίπου 285.000 εταιρείες των οποίων οι ιδιοκτήτες παραμένουν μυστικοί. Οι απώλειες των ΗΠΑ από φοροδιαφυγή υπολογίζονται σε 100 δισ. δολάρια ετησίως, ενώ σε παγκόσμια κλίμακα 21 έως 32 τρισ. δολάρια κρύβονται σε φορολογικούς παραδείσους.