ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΖΗΤΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΕΝ ΜΕΣΩ ΦΗΜΩΝ ΓΙΑ ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟ

by on 17 July 2019

Παρά το γεγονός ότι τα εμφανή προβλήματα υγείας της καγκελαρίου έχουν εκδηλωθεί σε αρκετές περιπτώσεις κατά τη διάρκεια συναντήσεων, το γραφείο της αρνείται να δώσει λεπτομέρειες.

Σε συνέντευξη στη ρωσική εφημερίδα Komsomolskaya Pravda, το μέλος της Μπούτεσταγκ και του κόμματος AfD Πέτερ Μπύστρον ανέφερε ότι εξαιτίας της σιωπής από το γραφείο της Άγκελα Μέρκελ για τα «επεισόδια με τρέμουλο» οι φήμες εξαπλώνονται για την κατάστασή της.

«Έχουμε ήδη γίνει μάρτυρες τριών περιστατικών που δείχνουν την ασθένεια της Μέρκελ. Προφανώς έχει θέματα υγείας. Στη Βουλή και τη γερμανική κοινωνία γενικά ανακυκλώνονται φήμες ότι τα επεισόδια υποτίθεται ότι είναι σημάδι αλκοολισμού ή Πάρκινσον» σημείωσε.

Εκτίμησε ότι αυτή η σιωπή δεν ωφελεί κανέναν αφήνοντας τη χώρα ανέτοιμη και χωρίς πληροφόρηση για την ικανότητα της καγκελαρίου να συνεχίσει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της.

Τόνισε ότι χρειάζεται ιατρική εξέταση και πρόσθεσε ότι για την ώρα η κατάστασή της ομοιάζει με την γενική κατάσταση της ΕΕ «εμφανή προβλήματα που και στις δύο περιπτώσεις τα αγνοούν». Ωστόσο, πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι περίπου το 60% των Γερμανών διαφωνούν με τον Μπύστρον καθώς πιστεύουν ότι τα προβλήματα υγείας είναι προσωπικό της θέμα.

Πάντως τα σενάρια που αποδίδουν τα επεισόδια της Μέρκελ σε συχνή κατανάλωση αλκοόλ έχουν όντως εμφανιστεί στα social media.

«Η Μέρκελ τριγυρνάει με ένα ποτήρι κρασί σε κάθε ευκαιρία. Κάποιος μου είπε κάποτε ότι όταν κάποιος κολλάει έτσι με το ποτήρι, αυτό είναι δείγμα αλκοολισμού» αναφέρει ο χρήστης «pro Besitzbürgertum» στο Twitter.

«Οι δεξιού υποψιάζονται αλκοολισμό, οι Πράσινοι υποψιάζονται κλιματική αλλαγή πίσω από την υγεία της Μέρκελ. Και οι δύο ισχυρισμοί είναι εξαιρετικά προσβλητικοί» αναφέρει ο χρήστης «Konrad Schäfer».

Στις 18 Ιουνίου η Μέρκελ είχε το πρώτο επεισόδιο όταν υποδεχόταν τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελενσκι και το επιτελείο της εξήγησε πως οφειλόταν σε αφυδάτωση λόγω της ζέστης.

Ακολούθησαν άλλες δύο φορές που η κάμερα «έπιασε» την καγκελάριο να τρέμει έντονα.

sputniknews.gr