ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΟΥΙΛΜΠΟΥΡ ! ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ “ΣΩΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ” ΗΠΑ – ΚΙΝΑΣ, ΟΧΙ ΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ…

by on 4 December 2019

Έχει πολύ γέλιο. Τι έγραφα χθες ; «Ότι το γκρέμισμα του Dow είναι δεδομένο ! Πρακτικά ο Ντόναλντ λέει… Μάγκες πάμε για χαμηλά θα μείνουμε χαμηλά κάνα δυάρι χρόνια – παγκόσμια ύφεση – εκεί θα τα μαζέψουμε ΟΛΑ και θα πάμε για νεα υψηλά αρκεί να είμαι εγώ πρόεδρος !»

Διαβάστε τι δήλωσε σήμερα ο γίγαντας…. ΟΥΙΛΜΠΟΥΡ και γελάστε με την ψυχή σας…

Ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Ουίλμπουρ Ρος έκρινε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε χθες Τρίτη στο πρακτορείο Reuters ότι περισσότερη σημασία για τη χώρα του έχει η επίτευξη μιας “σωστής συμφωνίας” για το εμπόριο με την Κίνα, παρά το εάν θα υπογραφεί εντός του Δεκεμβρίου ή τον επόμενο Δεκέμβριο, δηλαδή μετά τις προεδρικές εκλογές της επόμενης χρονιάς.

Ο Ρος εξήγησε ότι οι κυβερνήσεις των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη μένει ακόμη να οριστικοποιήσουν κάποιες λεπτομέρειες, όπως οι αγορές αμερικανικών αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων από την κινεζική πλευρά και ο μηχανισμός επαλήθευσης της εφαρμογής της, πριν υπογράψουν την αρχική διμερή συμφωνία για το εμπόριο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, από το Λονδίνο όπου συμμετέχει στη σύνοδο του NATO, είπε χθες ότι η υπό διαπραγμάτευση καταρχήν συμφωνία ενδέχεται να μην υπογραφεί παρά μετά τις προεδρικές εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου, τοποθέτηση που φάνηκε να διαγράφει τις ελπίδες πως θα τερματιστεί σύντομα ο εμπορικός πόλεμος ανάμεσα στα δύο κράτη που διαρκεί 17 μήνες κι έχει επιβραδύνει τον ρυθμό ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας.

“Αυτό που προσπαθούσε να πει” ο ένοικος του Λευκού Οίκου “είναι πως χρειαζόμαστε μια σωστή συμφωνία· το εάν θα την κλείσουμε τον Δεκέμβριο, ή τον επόμενο Δεκέμβριο, ή κάποια άλλη χρονική στιγμή, είναι πολύ λιγότερο σημαντικό από το να εξασφαλίσουμε μια σωστή συμφωνία”, επέμεινε ο Ρος.

Ο Ρος διαβεβαίωσε πως αναμένει σε κάθε περίπτωση ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ να κερδίσει τις προσεχείς προεδρικές εκλογές. Όμως, σε περίπτωση που ο Τραμπ ηττηθεί και δεν έχει κλειστεί στο μεταξύ η συμφωνία με την Κίνα, η διαπραγμάτευση θα γίνει “το πρόβλημα κάποιου άλλου”, πρόσθεσε.

ΑΜΠΕ