ΑΧ ΜΑΡΙΑ ΜΟΥ …

by on 4 November 2013

Αχ Μαρία μου λέει το γνωστό τραγουδάκι. Σίγουρα ο αναστεναγμός στη περίπτωση της Maria Vassalou, PhD – όπως τιτλοφορεί την ιστοσελίδα της – θα είναι πολύ μεγάλος μετά από την επιβολή του πρόστιμου μαμούθ $1,8 δισ. στην SAC Capital για insider trading.

Η Μαρία είναι Αμερικανίδα πολίτης. Το βιογραφικό της πραγματικά ασύλληπτο. Μπορεί να μην συγκαταλέγεται το όνομα της στο κατηγορητήριο ωστόσο όμως δεν μπορεί να την αφήνει αδιάφορη η εξέλιξη με το θέμα των insider trading group. Η ακαδημαϊκή της θητεία όπως και η επαγγελματική της, την καθιστούν top of the top. Σαν σύμβουλος στην SAC Capital σήμερα με την τεράστια εμπειρία στην παγκόσμια διαχείριση χαρτοφυλακίων κατά τη θητεία της στην Soros Fund Management, LLC ως Head of Quantitative Strategies/Portfolio Manager γνωρίζει πολύ καλά τα περί insider trading. Μπορεί ο Τζίμης (SAC Capital Advisor’s Jim Chanos’s 2006) φιλαράκι κολλητό του Giorgos (αυτός που γνωρίζει πως θα κάνεις την κρίση ευκαιρία) να οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη λόγο της ιστορίας με την Fairfax Financial Holdings το 2006, αλλά τότε η Μαρία δεν ήταν στην SAC.

Άει σιχτίρ, αυτός ο τόπος έχει γεμίσει ρουφιάνους. Εγώ Μαρία ρεπορτάζ πήγα να κάνω σήμερα και ο καθένας μου έλεγε το κοντό του και το μακρύ του. Οφείλω δε να σου πω ότι πραγματικά χωρίς να ειρωνεύομαι ότι είναι εκπληκτικό το CV σου. Τα σέβη μου.