ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΑΠΡΑΝΤΖΗΣ !

by on 4 April 2014

Του “Αλιέως”

Για αφερέγγυο επενδυτή και επιλογή υψηλού ρίσκου σχετικά με την επιλογή της Lamda Development για την επένδυση στο Ελληνικό κάνουν λόγο οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρης Αναγνωστάκης και Νίκη Φούντα, επικαλούμενοι στοιχεία από τον ισολογισμό της εταιρείας, σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή.

Ειδικότερα, στην ερώτησή τους προς τον υπουργό Οικονομικών, αναφέρουν ότι «μελετώντας τα οικονομικά στοιχεία του Ομίλου Lamda Development για τα τελευταία χρόνια, άμεσα κατανοούμε ότι δεν αποτελεί φερέγγυο εγγυητή της επένδυσης, αν δεν προβεί στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 150 εκατ. ευρώ, που έχει ήδη προαναγγείλει».

Παράλληλα, παραθέτουν μια σειρά στοιχείων από τον ισολογισμό της εταιρείας και τονίζουν ότι από αυτά συνάγεται το συμπέρασμα ότι «πρόκειται για μια επιλογή υψηλού ρίσκου, καθώς λαμβάνουμε υπόψη μόνο τα στοιχεία που υπάρχουν διαθέσιμα για μια εκ των τριών εταιρειών που συμμετέχουν στο σχήμα για την επένδυση».

Ειδικότερα

 η Lamda Development,

    – το 2013 εμφάνισε ζημίες 48,6 εκατ ευρώ και το 2012 εμφάνισε ζημίες 91,9 εκατ ευρώ,

    – η διαθέσιμη ρευστότητας συνεχώς μειώνεται και από τα 116 εκατ του 2012 στα 43 εκατ του 2013,

    – τα κεφάλαια της εταιρίας επίσης λόγω ζημιών μειώνονται και από 296 εκατ το 2012 μειώθηκαν στα 249 εκατ τα κεφάλαια το 2013,

     – τα δάνεια της Lamda 530 εκατ μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα ενώ οι προσημειώσεις έφθασαν τα 189 εκατ ευρώ,

      – η Lamda λοιπόν εμφανίζει ζημίες και μείωση κεφαλαίων και υποχρεώθηκε λόγω του deal που ανέλαβε κατόπιν παρεμβάσεων να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου 150 εκατ ευρώ.

Η ουσία είναι πως η εισηγμένη ΧΩΡΙΣ την αμκ των 150 εκατ δεν μπορούσε να υποβάλει προσφορά.

Μία α.μ.κ που υποχρεώθηκε να εξαγγείλλει, ακριβώς λόγω αυτών των προβλημάτων.

Αλλά φανταστείτε, πως μία εταιρεία με τρέχουσα προβληματική οικονομική εικόνα εξασφαλίζει τον διαγωνισμό ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ με την εξαγγελία μίας α.μ.κ.

 Σωστά ΕΔΩ είναι Ελλάδα δεν είναι παίξε- γέλασε.

σ.σ. με ύφος χιλίων Καρδιναλίων και…εξυπνακίστικο υφάκι ο Ανδρέας Ταπραντζής (εντεταλμένος σύμβουλος) επιχείρησε να καλύψει πολλά από τα κένα του σχετικού διαγωνισμού, στη χθεσινή συνένετυξη Τύπου

     Δεν λέω πλούσιο το βιογραφικό του, όπως το αναπαράγω από το ΤΑΙΠΕΔ

    Ο Δρ. Ανδρέας Ταπραντζής έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρία στη διοίκηση επιχειρήσεων. Είναι πρώην COO και Γενικός Διευθυντής Λιανικής Τραπεζικής στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ενώ πριν κατείχε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου (CEO) στα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Κατά τη διάρκεια του 24ου Παγκόσμιου Ταχυδρομικού Συνεδρίου στη Γενεύη (Ελβετία), εκλέχθηκε Πρόεδρος του Postal Operations Council (POC) της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης (ΠΤΕ) για την περίοδο 2008 -2012. Ο Δρ. Ταπραντζής είναι Χημικός Μηχανικός (ΕΜΠ) και Διδάκτορας (Phd) στην γνωστική περιοχή των συστημάτων ελέγχου διεργασιών και τεχνητής νοημοσύνης, καθώς επίσης και κάτοχος MBA και AMC (Advanced Management Certificate) από το INSEAD

αλλά αληθεύει ,

όπως κατήγγειλε ο βουλευτής της ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης, έλαβε αποζημίωση 200.000 ευρώ ενώ παράλληλα διατηρεί και άλλη αμειβόμενη θέση στο ΔΣ του ΤΤ και ταυτόχρονα είναι στέλεχος αρμόδιο για τις διεθνείς σχέσεις των ΕΛΤΑ!

για να κάνει τη δουλειά του, να βρεί αγοραστές για τα ακίνητα του δημοσίου, πήγε με έξοδα του φορολογούμενου Έλληνα από τις 6 ως τις 9 Μαρτίου 2012 στις Κάννες, για να μετάσχει στην ΜΙΡΙΜ, τη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση real estate.

Πήγαν να πουλήσουν Ελλάδα, αλλά σύμφωνα με- τότε- δημοσιεύματα του Τύπου ήθελα ορισμένα από τα μέλη της αποστολής είχαν την απαίτηση να μείνουν στο πανάκριβο, υπερπολυτελές και πασίγνωστο ξενοδοχείο Carlton.

Έτσι θα μπορεί να λέει και ο εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, ότι έχει κοιμηθεί στα ίδια κρεβάτια με όλη την αφρόκρεμα του παγκόσμιου glamour, εκεί όπου κοιμήθηκαν σεΐχηδες και στα ίδια σεντόνια όπου ακούμπησαν το κορμί τους γαλαζοαίματοι και στα ίδια μαξιλάρια όπου μπρουμούτησαν μερικές από τις ακριβότερες πόρνες.  

αυτά τα ολίγα, για τώρα.

το be continued.