Αυστραλία: Κατάσχεση 416 κιλών κοκαΐνης. Συνελήφθη το πλήρωμα του «Kypros Bravery» με εγγεγραμμένο ιδιοκτήτη την “Gloverfour Sg Corp” που ανήκει στην “Safe Bulkers Inc.” του Πόλυς Β.Χατζηιωάννου. Στο Δ.Σ και ο Χρήστος Μεγάλου…

by on 2 April 2022

Οι Αρχές κατάσχεσαν 416 κιλά κοκαΐνης, τα οποία «προοριζόνταν για όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας», σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Αυστραλίας (AFP).

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα του εν λόγω ναρκωτικού που εντοπίστηκε ποτέ στη Νότια Αυστραλία με την αξία του στην «πιάτσα» να εκτιμάται σε 166 εκατ. δολ.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε το κοινό ανακοινωθέν των Australian Federal Police, Australian Border Force, Australian Criminal Intelligence Commission, της Αστυνομίας της Νότιας Αυστραλίας και του Υπουργείου Εσωτερικών, τα ναρκωτικά «αναχαιτίστηκαν» αφού ρίχθηκαν στη θάλασσα, ανοιχτά της Αδελαΐδας.

Ο υπαρχηγός της AFP, Peter Harvey, δήλωσε πως η κοινή έρευνα των αυστραλιανών Αρχών «ξεκίνησε στα μέσα Μαρτίου μετά την επεξεργασία πληροφορίας που ισχυριζόταν πως ένα εμπορικό φορτηγό πλοίο (bulk-carrier), το ‘Kypros Bravery’, επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για παράνομη μεταφορά ναρκωτικών στην Αυστραλία».

Ο κ. Harvey επεσήμανε πως η Αστυνομία εκτιμά ότι τα ναρκωτικά ρίχθηκαν στη θάλασσα, σε προκαθορισμένη τοποθεσία ανοιχτά του Yorke Peninsula στις 15 Μαρτίου.

Εθελοντές της Ακτοφυλακής επιβεβαίωσαν πως διέσωσαν μία μικρή βάρκα που είχε ξεμείνει από καύσιμα στο Investigator Strait, κοντά στο Kangaroo Island, την ίδια ημέρα.

«Η Australian Border Force διεξήγαγε μεθοδική … έρευνα στην περιοχή … και εντόπισε το φορτίο» στις 21 Μαρτίου, είπε ο κ. Harvey, διευκρινίζοντας πως συνελήφθησαν 4 μέλη του πληρώματος του «Kypros Bravery», υπήκοοι Φιλιππίνων.

«Κατηγορούνται για εισαγωγή ποσότητας (ναρκωτικών) για εμπόριο … με την ανώτατη ποινή να είναι ισόβια … ο τεράστιος όγκος ναρκωτικών είναι σαφή ένδειξη πως ο προορισμός δεν ήταν μόνο η Νότια Αυστραλία, αλλά, πιθανότατα όλες όλες οι μεγάλες πόλεις της χώρας», πρόσθεσε.

«Στέλνουμε ένα ισχυρό και σαφές μήνυμα στο οργανωμένο έγκλημα σήμερα. Δε θα σταματήσουμε. Θα σας κυνηγήσουμε».

KYPROS BRAVERY

Εγγεγραμμένος Ιδιοκτήτης: Gloverfour Sg Corp (2016)

GLOVERFOUR SHIPPING CORPORATION: Έδρα, Republic of the Marshall Islands

Διεύθυνση επικοινωνίας:

Safety Management

Overseas S.A.

32 Avenue Karamanli

GR- 166 05 Voula

Athens

Greece

Ιδιοκτήτης του πλοίου: Safe Bulkers Inc με έδρα, Republic of the Marshall Islands

Διεύθυνση επικοινωνίας:

Safety Management

Overseas S.A.

32 Avenue Karamanli

GR- 166 05 Voula

Athens

Greece

Διοικητικό συμβούλιο (Safe Bulkers Inc)

The Board of Directors of Safe Bulker is elected annually on a staggered basis, and each elected director holds office for a three-year term.

Polys Hajioannou and the art of running a shipping company :: Lloyd's List
Polys Hajioannou
  • Polys Hajioannou, CEO, Chairman of the Board and Director
  • Dr. Loukas Barmparis, President and Director
  • Konstantinos Adamopoulos, Chief Financial Officer and Director
  • Ioannis Foteinos, Chief Operating Officer and Director
  • Christos Megalou, Director
  • Frank Sica, Director
  • Ole Wikborg, Director