ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΙΣ ΔΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ … ΠΟΥ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ. (καρφώνει άθελα της η Καθημερινή)

by on 12 Ιανουαρίου 2014

Το ρεπορτάζ της «Καθημερινής» αναδεικνύει το μέγεθος των κόκκινων δανείων μόνο στους έλληνες επιχειρηματίες που πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος.  Η Καθημερινή προβάλλοντας το πρόβλημα στο Τ.Τ καρφώνει (άθελα της λέω εγώ) τους υπόλοιπους τραπεζίτες.

Συγκεκριμένα στη σελ 7 στο ρεπορτάζ με τίτλο «Ρεκόρ κόκκινων δανείων σε ένα χρόνο» αναφέρει τα εξής.

Σύμφωνα με την εμπιστευτική έκθεση της  BlackRock (6/11) που έχει στη κατοχή της η «Κ» και η οποία αναλύει τα δάνεια του Τ.Τ το χαρτοφυλάκιο επιχειρηματικών δανείων παρουσίαζε πιθανές ζημιές της τάξης του 31,4%, όταν οι αντίστοιχες ζημιές για το σύνολο των εμπορικών τραπεζών διαμορφωνόταν στο 19%.»

Αυτά τα κόκκινα δάνεια σύμφωνα με την «Κ» ανέρχονται στα 300 εκατομμύρια. Άρα το 31,4% που αναφέρει προκύπτουν  δάνεια συνολικού ύψους 1 δις και κάτι. Δεν μας λέει όμως η «Κ» ποιο είναι το σύνολο των δανείων των εμπορικών τραπεζών. Αναφέρει κόκκινα ύψους 19%. Το 19% σε ποιο ύψος δανείων. 100; 200; 300; Δις. Το 19% αριθμητικά μπορεί να φαίνεται μικρότερο του 31,4% αποκρύπτοντας όμως το πραγματικό μέγεθος αφού η «Κ» κάνει ΒΑΒΑ το σύνολο των δανείων που αναφέρει η εμπιστευτική έκθεση της BlackRock και που έχει στη κατοχή της.  

Υ.Γ. Εδώ έχουμε κλασική περίπτωση προνομιακής πληροφόρησης αφού η «Κ» είναι εισηγμένη και αντλεί στοιχεία από την εμπιστευτική έκθεση και μπορεί να τα χρησιμοποίει όπως θέλει. Θα μου πείτε τώρα μπροστά στα άλλα που έχουν γίνει.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »