ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΣΤΟ ΤΑΜΠΛΟ;

by on 27 March 2014

«Οι συζητήσεις μας με τις τράπεζες βρίσκονται σε καλό δρόμο. Η διοίκηση του Νηρέα έχει χαιρετίσει το σχέδιο των τραπεζών, το οποίο στόχο έχει να οδηγήσει σε συγκέντρωση του κλάδου και στη δημιουργία υγιών εταιρικών σχημάτων. Οι συνθήκες είναι ώριμες. Εμείς περιμένουμε τώρα από τις τράπεζες περαιτέρω ανάλυση-εξειδίκευση των παραπάνω στόχων και ευελπιστώ πως μέσα στον Φεβρουάριο θα έχουμε καταλήξει σε συμφωνία. Είμαι αισιόδοξος».

Αυτά έλεγε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Νηρεύς Ιχθυοκαλλιέργειες στις 31-1-2014 στο euro2day. Ρωτήθηκε και για το ζήτημα των αντιδράσεων από ιδιώτες κατόχους του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, του οποίου η πληρωμή της δόσης και των τόκων αναβλήθηκε για την 28η Φεβρουαρίου, μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης των ομολογιούχων (την πλειοψηφία την είχαν οι τράπεζες). Ο πρόεδρος του Νηρέα ανέφερε πως «το όλο θέμα δεν προκάλεσε ευχαρίστηση σε κανέναν. Το αντίθετο μάλιστα. Όσο για την παράταση που ψηφίστηκε είχε ως στόχο να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος για την επίτευξη μιας ευρύτερης συμφωνίας της εταιρείας με τις τράπεζες. Θέλω να εκφράσω την αισιοδοξία μου πως το ζήτημα θα τακτοποιηθεί».

Πέρασε ο καιρός η πληρωμή του Φεβρουαρίου δεν πραγματοποιήθηκε. Αναβολή για 31 Μαρτίου. Ήρθε και ο Μάρτης αλλά τα φράγκα δεν έπεσαν. Αναβολή για 30 Ιουνίου. Και βλέπουμε.

Αριστείδη ποιον εξυπηρετεί η διαπραγμάτευση της μετοχής στο ταμπλό; Εάν πιέζεσαι βγες και πες το. Εάν όχι τότε συμπράττεις με αυτούς που για ευνόητους λόγους θα απαξιώσουν την μετοχή. Θυμάσαι τον Ψαλλίδα;

Ή θα ζητήσεις να βγει το χαρτί σου από το ταμπλό, όπως έχεις το δικαίωμα μέχρι να καθαρίσεις το παιχνίδι ή θα καταντήσεις σαν τον Ψαλλίδα. Και το λάφυρο είναι πολύ μεγάλο Αριστείδη και θα φέρει σφραγίδα.