ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΒΑΛΤΗΝ ΟΛΗ…

by on 29 March 2015

….Επιτρέψτε μου, τέλος, και μία δεύτερη προσωπική αναφορά. Θεωρούσα, και θεωρώ τον εαυτό μου Εθνικάριο. Γιός υπαλλήλου της Εθνικής Τράπεζας, αφιέρωσα σε αυτό το ίδρυμα επτάμισι χρόνια ως Υποδιοικητής και δυόμισι χρόνια ως Διευθύνων Σύμβουλος. Όταν είχα έρθει, είχα πει ότι «μια φορά Εθνικάριος, πάντα Εθνικάριος». Το επαναλαμβάνω και τώρα…….

Ήταν Ιούνιος του 2012. Η ομιλία του Α. Ταμβακάκη στην γενική συνέλευση της Εθνικής έκανε πολλούς να βγάλουν μαντήλια. Η συγκίνηση μεγάλη. Ο γιος του υπαλλήλου της Εθνικής Τράπεζας έφτασε ψηλά. Στο τιμόνι της μεγάλης μας τράπεζας. Ηλικιωμένες καθαρίστριες της τράπεζας αγκαλιαζόντουσαν και έκλαιγαν η μια στην αγκαλιά της άλλης. Ο Αποστόλης, το παιδάκι με τα κοντά παντελονάκια, που του δίναμε γλυφιτζούρια, ανέβηκε στη κορυφή. Το έφερνε ο μπαμπάς του, μικρό στη τράπεζα. Κοίτα τον….

Δεν πέρασαν πολλά χρόνια ούτε γεμάτα 3, και ο Αποστόλης δέχτηκε την πρόσκληση του Μιχάλη. Έλα κοντά μου του είπε. Και μπορεί να είχε δώσει την καρδία του στην Εθνική, αλλά δεν μπορούσε να αρνηθεί στον σύντροφο.  

Ήταν λίγο μετά τις 11 το πρωί. Ο πρόεδρος ζήτησε τον «μια φορά Εθνικάριος, πάντα Εθνικάριος» στο γραφείο του.

Αποστόλη βαλτην όλη …. την παλιά την μαστοριά σου, του είπε. Πηγαίνεις και στο Δ.σ της MIG !

Έτσι ο «μια φορά Εθνικάριος, πάντα Εθνικάριος» υποσχέθηκε να βάλει όλη την παλιά του μαστοριά –εκ Εθνικής – σε αυτό τον κολοσσό που λέγεται MIG.

Μαζί με τον Ανδρέα Βγενόπουλο θα μεγαλουργήσουν….

Το lobbystas, εύχεται ολόψυχα μεγάλες επιτυχίες στα νέα καθήκοντα του Αποστόλη στο Δ.σ της MIG αφιερώνοντας το «ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΒΑΛΤΗΝ ΟΛΗ…. ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΤΗΝ ΜΑΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ» με την φωνή του Γιάννη Φλωρινιώτη από την ταινία, «ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑ ΓΙΑ ΔΕΚΑ» (1981) ΧΡΟΝΗΣ ΕΞΑΡΧΑΚΟΣ,ΑΝΔΡΕΑΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ,ΜΠΕΤΥ ΑΡΒΑΝΙΤΗ,ΝΙΚΟΣ ΒΕΡΛΕΚΗΣ,ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ,ΑΝΕΣΤΗΣ ΒΛΑΧΟΣ,..