ΑΠΟΛΥΣΗ ΔΙΑΝΟΜΕΑ ΑΠΟ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΤΟ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ!

by on 13 February 2018

Το «κακό αυτό συνήθειο» των εργοδοτών να απολύουν ή να απειλούν με απόλυση όποιον/α δεν επιστρέφει το δώρο Xριστουγέννων που νομίμως δικαιούται φαίνεται ότι καλά κρατεί σε ορισμένες επιχειρήσεις, παρά τον σχετικό ξεσηκωμό που υπήρξε για αντίστοιχες περιπτώσεις μέσα στις γιορτές. Έτσι, στην Λάρισα, όπου πριν από λίγες εβδομάδες είχε δει το φως της δημοσιότητας αντίστοιχο περιστατικό με άλλη επιχείρηση, την «Brothers in Law», επιστρέφουμε με μία από τα ίδια.

Εργαζόμενος απολύθηκε από την καφετέρια DE-TOX επειδή δεν επέστρεψε το δώρο Χριστουγέννων. Μάλιστα η εταιρία ισχυρίζεται ότι ο λόγος ήταν ότι απλώς δεν έβγαινε οικονομικά, την ίδια στιγμή που έχει αναρτήσει ήδη αγγελία για την ίδια θέση.

«Η χυδαιότητα σε όλο το μεγαλείο και η επιτομή της “ανακύκλωσης”. Μόλις ο εργαζόμενος παλιώσει λίγο, αποκτήσει δικαίωμα στο δώρο και στην αποζημίωση απόλυσης τότε τον σουτάρουμε με συνοπτικές διαδικασίες και παίρνουμε άλλον φρέσκο και φτηνό από τον κουβά της ανεργίας. Αυτή η πρακτική που δεν συμβαίνει μόνο σε αυτήν την επιχείρηση προφανώς και μόνο στην Λάρισα, πρέπει να σταματήσει και το πρώτο βήμα για κάτι τέτοιο είναι η καταγγελία, η δημοσιότητα και η ενημέρωση. Το δεύτερο βήμα είναι η οργάνωση, η δράση, η κινητοποίηση και η έμπρακτη αλληλεγγύη στον καθένα και στην κάθε μία που βρίσκεται στην θέση του/ης απολυμένου/ης», σχολιάζει σχετικά η εργατική συλλογικότητα Generation 400.

Να σημειωθεί πως στη συγκεκριμένη επισιτιστική επιχείρηση, τη DE-TOX, πέρυσι το Μάιο, εργαζόμενος έχασε τη ζωή του για το μεροκάματο των 3 ευρώ την ώρα. Απροστάτευτος σε μια καθημερινή άνιση μάχη με την άσφαλτο, με αντίτιμο ένα φτωχοκάματο τρόμου και εξαθλίωσης.

ergasianet