ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ BND Η ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ !!!

by on 25 September 2014

Του Νίκου Πάσχου.

Ο κ. Ζωγράφος είχε προτείνει αναβολή του ταξιδιού, και συγκεκριμένα για μια ημερομηνία μετά τη σύσταση της νέας Κομισιόν. Το σκεπτικό του ήταν ότι με έναν πρόεδρο Ζαν Κλωντ Γιούνγκερ και μια Κομισιόν θα μπορούσαν τα ελληνικά αιτήματα να υποστηριχτούν με ποιο πειστικό τρόπο και να βρουν μεγαλύτερη απήχηση στην καγκελάριο. Όμως το Μαξίμου έκρινε για δικούς του λόγους ότι η επίσκεψη θα έπρεπε να γίνει τώρα. Με τα γνωστά αποτελέσματα…..

Έτσι τελειώνει το ρεπορτάζ της Deutsche Welle με τίτλο «Παραιτήθηκε επειδή έπραξε το καθήκον του;».

Και βεβαία ουδείς θα μπορούσε να αποκαλύψει εκεί αλλά και εδώ, ότι η BND (Γερμανικές Μυστικές Υπηρεσίες) ζήτησαν την καθαίρεση του Έλληνα πρέσβη στο Βερολίνο.

Ποιος είναι ο 60χρονος διπλωμάτης Παναγιώτης Ζωγράφος;

Βιέννη, Βυρηττός, Καράκας, Μαδρίτη, Jerewan (Αρμενία), Τελ – Αβίβ, Βερολίνο. Αυτή είναι η πορεία του από το 1977. Με τη επιστροφή του από το Ισραήλ αναλαμβάνει Δ/ντής Δ2 Δ/νσεως NATΟ-ΔΕΕ. Προήχθη στο βαθμό του Πρέσβεως (full ambassador) το 2012. Έγγαμος με έναν υιό και μιλά Γερμανικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά. Διακρίσεις μεταξύ άλλων με τον Μεγαλόσταυρο του ,Τάγματος Φοίνικος  (Ελλάδα), Großkreuz (Αυστρία), Grand Officer, Order of Isabelle the Catholic (Ισπανία), Commander, OrderoftheCedars (Λίβανος), Chevalier, OrdreNationaldeMérite (Γαλλία).

Ο Παναγιώτης ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τον Αντώνη από την πρώτη μέρα που βρέθηκε στο Βερολίνο. Δεν ήταν οι συγγενικές σχέσεις τους μόνο. Ο πρέσβης διατηρούσε θέσεις και προφίλ που πάντα έφτιαχνε ή σκληρούς εχθρούς ή φανατικούς φίλους. Δογματικός στην ιδεολογία, αλλά και στις αρχές του, έκλεινε πάντα όλες τις «υποθέσεις» κόντρα στη γραμμή και φιλοσοφία του διπλωμάτη με το φουλάρι. Η σχέση του με τον Χρύσανθο ήταν καλή. Δεν ήταν κολλητοί, με τον πρέσβη να μην του έχει χαλάσει ποτέ χατίρι! Στο ΥΠΕΞ όλοι γνώριζαν ότι το «πρωτόκολλο» ήταν για τα μάτια του κόσμου, αφού Παναγιώτης και Αντώνης είναι online μέρα νύχτα. Παρακάμπτοντας τους πάντες και τα πάντα!

Η παρουσία της ΕΥΠ με μόνιμους και «ταξιδιώτες» στο πλευρό του Έλληνα πρέσβη, έφτασε στα υψηλότερο επίπεδα των τελευταίων πολλών ετών !!! Ο Δραβιλας με προσωπική του επιμέλεια οργάνωσε επίλεκτη ομάδα στο πλευρό του πρέσβη. Οι «μόνιμοι τουρίστες» στη Γερμανία είχαν αποκτήσει την ελληνική κουλτούρα του δημοσίου. Η διείσδυση του Παναγιώτη στο «γερμανικό κατεστημένο» ήταν εντυπωσιακή. Σε πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον. Η BND είδε την δυναμική που αναπτύχτηκε από την πλευρά ενός ικανού πρέσβη που επικοινωνεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό 24ωρες το 24ωρο. Τα δωράκια από την ελληνική πλευρά στο Βερολίνο προς τους Γερμανούς δεδομένα. Μόνο που η BND έχει καταφέρει να αποκτήσει «ελληνικό πνεύμα και ελληνική μαγκιά» Δυστυχώς.

Ο Σαμαράς έχασε ότι καλύτερο για αυτόν. Τεράστιο πλήγμα για τον Έλληνα πρωθυπουργό. Και μαζί με αυτόν και οι Αμερικανοί !!!

Οι Γερμανοί ήθελαν μια αφορμή. Δεν μπορούσαν να τον απελάσουν όπως έκαναν με τον Αμερικανό σταθμάρχη. Εκεί υπήρχε θέμα. Με τον Έλληνα πρέσβη τι θέμα θα παρουσίαζαν; Πέρα από τους παραπάνω λόγους υπήρξε μια διαρροή που τάραξε Μαξίμου αλλά και την Μέρκελ. Υπεύθυνος θεωρήθηκε ο Πρέσβης. Ήθελαν αφορμή. Ο πρέσβης ποτέ δεν θα έμπαινε στην διαδικασία αυτή για έναν απλό λόγο.

Είναι ο χαρακτήρας του τέτοιος. Ούτε στο γιο του!!!

Είναι ο ίδιος λόγος που η BND καθαίρεσε τον προηγούμενο Γερμανό πρέσβη στην Αθήνα….

Συνεχίζεται ….    

Αδελφούλη πότε θα πάμε BERLIN να σου γνωρίσω μια καλλίγραμμη φιλόλογο, που λατρεύει την Ελλάδα και τους Έλληνες;.