ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ LOBBYSTAS.GR ΣΤΗΝ ΜΗΝΥΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ (CARREFOUR). ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ !!!

by on 16 September 2014

Παραθέτοντας τα πλήρη στοιχεία της μηνυτήριας αναφοράς (στην προηγούμενη ανάρτηση) και προς αποκατάσταση της αλήθειας τα πραγματικά γεγονότα έχουν ως εξής.

Η συγκεκριμένη εταιρία ισχυρίζεται ότι το Lobbystas.gr προέβει στο αδίκημα της δυσφήμησης ανωνύμου εταιρίας ζητώντας την κατά νόμο τιμωρία του. Ειδικότερα κατά τον ισχυρισμό της, το αδίκημα εμπίπτει στο άρθρο 364 του Ποινικού Κώδικα. Στα σχετικά εμφανίζει την ανάρτηση «ΚΥΡΙΕ ΠΑΝΟ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΙ;» (16 Ιουλίου 2014). Μόνο που το κάνει κατά το ήμισυ !!! Όπως φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού παρουσιάζει το δημοσίευμα παραλείποντας σκοπίμως ; τον «πίνακα» που ακολουθεί του δημοσιεύματος και που είναι μέρος του δημοσιεύματος. Πρόκειται για ένα και μόνο δημοσίευμα ενιαίο. Ο «πίνακας» που δεν συμπεριέλαβε σκοπίμως ; είναι η επίσημη ιστοσελίδα της παραπάνω εταιρίας με τα οικονομικά στοιχεία της.  

Πολύ ορθά στο 354 του ΠΚ αναφέρει επί λέξη.

……Δεν τιμωρείται ο κατηγορούμενος αν αποδείξει την αλήθεια του γεγονότος που ισχυρίστηκε η διέδωσε…..

Η εταιρία ισχυρίζεται ότι η παραπάνω ανάρτηση εννοεί ευθέως ότι η εταιρία μας εσκεμμένα δεν δημοσιεύει τα οικονομικά της στοιχεία των ετών 2012 2013 ώστε να αποκρύψει τυχόν παράνομες πράξεις σχετικά με αυτά.

Αυτό το θεωρεί δυσφημιστικό και δύναται να βλάψει το όνομα της την φήμη της και την εμπιστοσύνη του κοινού σε αυτή.    

Μόνο που τα οικονομικά της στοιχεία, των ετών 2012 – 2013 δεν τα έχει δημοσιεύσει στην επίσημη ιστοσελίδα της η ίδια η εταιρία όπως προκύπτει από τον “πίνακα” που σκοπίμως ; δεν συμπεριέλαβε στα σχετικά

Η αλήθεια του γεγονότος λοιπόν στο ερώτημα «ΚΥΡΙΕ ΠΑΝΟ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΙ; αποδεικνύεται από την παράθεση της επίσημης ιστοσελίδας όπου ο χρόνος σταματά το 2011.

Αυτή είναι η αλήθεια !!!

Το παραπάνω δεν αποτελεί υπερασπιστική γραμμή, ούτε έχει βάση απολογίας ενώπιων των αρχών. Για αυτά, τον λόγο θα έχει η από κοινού απόφαση μου, σε συνεργασία με τους νομικούς μου εκπροσώπους.

Το παραπάνω αποτελεί απάντηση για την ποιότητα των ρεπορτάζ του Lobbystas.gr. Για την αξιοπιστία τους. Για την δημοσιογραφική τους δεοντολογία.

Για την τιμή και αξιοπρέπεια του Lobbystas.gr

Για το Lobbystas.gr Νίκος Πάσχος.

ΤΟ ΜΙΣΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Η ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.

ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ