ΑΝΤΩΝΗ ποιός κυβερνά σε αυτόν τον τόπο; (*)

by on 28 November 2013

Του «Αλιέως»

Αν μπορεί κάποιος να βρει μία ιδιωτική εταιρεία η οποία μέσα στο 2013, όπου κατέρρευσαν τα πάντα, αύξησε κατά 68% τις δαπάνες μισθοδοσίας θα κερδίσει το βραβείο Νόμπελ στην οικονομία. .Καμιά δεν το έκανε, ακόμη και όσες ήταν κερδοφόρες. Μειώσεις προσωπικού, ψαλίδι στους μισθούς, εθελούσια έξοδος, ήταν σε πρώτο πλάνο. Υπάρχει, όμως, ένας ΚΡΑΤΙΚΟΣ  φορέας που έπιασε αυτό το ρεκόρ.

Σωστά μαντέψατε, δεν είναι άλλος από το ΤΑΙΠΕΔ που αύξησε κατά 68% τις δαπάνες και λοιπά έξοδα προσωπικού και από 1,33 εκατ. ευρώ την προηγούμενη περίοδο πήγαν σε 2,24 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιουλίου 2012 – Ιουνίου 2013.

   Ως lobbystas.gr έχουμε ασχοληθεί πλειστάκις με το ΤΑΙΠΕΔ αλλά και για τη μισθοδοσία της συγκεκριμένης περιόδου είχαμε αναφερθεί το καλοκαιράκι.

   Ομως τώρα με βάση τα στοιχεία του τελευταίου απολογισμού φαίνεται, πως το μέσο ετήσιο κόστος για καθέναν από τους  εργαζομένους του ΤΑΙΠΕΔ φτάνει τα 75.000 ευρώ από περίπου 63.200 ευρώ την προηγούμενη χρονιά.

Δηλαδή αυξήθηκαν κατά περίπου 20% σε μία περίοδο κατά την οποία το Ταμείο είχε ελάχιστα έσοδα.

Έγιναν επίσης 9 προσλήψεις (από 21 σε 30 άτομα) ενώ οι αμοιβές του ΔΣ έφθασαν στην τελευταία χρήση τα 351.500 ευρώ, από 330.478 ευρώ στην προηγούμενη χρήση.

  Όσον αφορά στις ζημιές; Έφτασαν τα 2 εκατ. ευρώ ενώ πρόσφατα προκήρυξε διαγωνισμό για την πρόσληψη συμβούλου που θα κάνει επικοινωνιακή πολιτική, δηλαδή θα προωθεί το Ταμείο και το έργο του, το οποίο αν κρίνουμε από τα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις, είναι μηδαμινό.

Μπορεί δηλαδή ο ιδιωτικός τομέας, αλλά και μέρος του δημοσίου να περνά δύσκολες ώρες, ωστόσο, υπάρχουν και οι. φωτεινές εστίες. Εκεί όπου υπάρχουν λεφτά. Η κυβέρνηση και ειδικά το υπουργείο Οικονομικών βλέπουν τι γίνεται στο ΤΑΙΠΕΔ;

 (*) το ερώτημα ΔΕΝ είναι θεωρητικό, καθώς ενστάσεις εγείρει και η ομάδα του Antinews- των συμβούλων του πρωθυπουργού- δηλαδή των Λαζαριδο-Κρανιδιώτιδων.

  δλδ στο δημιούργημα του ΓΑΠ, στο ΤΑΙΠΕΔ, συνεχίζουν να λειτουργούν σαν να μην συμβαίνει τίποτε.

   Καταλάβατε lobbystaράδες!